Lista neagră a regelui Charles. Pe cine vrea să excludă de la îndatoririle regale

Stan Filon 20.09.2022, 17:12
Lista neagră a regelui Charles. Pe cine vrea să excludă de la îndatoririle regale

Acum s-a aflat numele de pe lista neagră a regelui Charles. Noul rege al Marii Britanii se pare că urmează să ia o primă decizie importantă, din noua funcție. Acesta este pregătit să îndepărteze trei persoane de Casa Regală a Marii britanii. Mai exact, regele vrea să-i îndepărteze pe prințul Harry și pe prințul Andrew din îndatoririle regale, scrie The Sunday Telegraph.

Lista neagră a regelui Charles

Așadar, regele Charles se pare că vrea să modifice legea cu privire la succesorii săi, pentru a-l îndepărta pe fratele său Andrew, dar și pe fiul său, pe prințul Harry său de îndatoririle regale.

„Acest pas va duce la faptul că Ducele de York, Ducele de Sussex și Prințesa Beatrice (fiica Prințului Andrew – n.red.) vor fi eliberați de atribuțiile lor de consilieri de stat, în cazul în care Charles al III-lea va fi indisponibil”, notează jurnaliştii.

Lista neagra a regelui Charles
Lista neagra a regelui Charles

Charles vrea să schimbe legea

În timpul domniei Elisabetei a II-a, aceste roluri au fost exercitate de fiul ei Charles, nepoții William și Harry și fiul Andrew. Iar dacă legea regenței nu este schimbată, atunci trei membri ai familiei regale vor avea dreptul la funcția de consilieri de stat.

Prințul Harry a cerut chiar el să renunțe la îndatoririle regale, în urmă cu câțiva ani, când a decis să se mute împreună cu soția sa, actrița Meghan Markle, în Statele Unite ale Americii. Imediat după această mutare, cei doi au acordat o serie de interviuri prin care au discreditat pur și simplu familia regală britanică. Din această cauză, tatăl lui Harry, regele Charles s-a gândit chiar să o acționeze pe nora sa în judecată.

Despre prințul Andrew s-a scris și mai mult, fiind asociat cu mai multe scandaluri. Ultimul în cae a apărut numele său a fost legat de prietenia foarte strânsă pe care a avut-o cu miliardarul american Jeffrey Epstein, acuzat de abuzuri sexuale asupra a zeci de minore. Acesta a murit în închisoare. Chiar și în timpul vieții reginei Elisabeta a II-a, prințul Andrew a fost îndepărtat din îndatoririle regale.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...