Lista măsurilor de relaxare de la 15 iunie! Guvernul a făcut anunțul

Luiza Moldovan 12.06.2020, 14:07

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a prezentat vineri Hotărârea de Guvern, în forma în care a fost adoptată în ziua precedentă. Au fost prezentate mai multe dispoziții, despre care s-a vorbit în ultima vreme. Noile măsuri de relaxare privesc și transportul aerian, dar și reluarea activității în zone considerate de risc.

Anunțul Guvernului – cine se relaxează și cine nu, începând cu 15 iunie

Potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 15 iunie, vor putea fi redeschise mall-urile, piscinele, sălile de sport și, în anumite condiții, vor putea fi organizate evenimente în spații închise.

O altă veste bună este că persoanele care vin în România din țări stabilite pe baza analizei INSP, nu vor mai fi nevoite să stea în carantină/ izolare. Excepție fac persoanele care vin în România din țări care sunt exceptate de la carantinare/ izolare și care vor trebui să stea în izolare timp de 14 zile împreună cu toți aparținătorii, după caz.

Nici persoanele care au stat într-o țară cel puțin 14 zile în țări exceptate de la carantină nu vor fi nevoite să se izoleze. De asemenea, persoanele care vor veni în România pentru servicii medicale nu vor fi nevoite să stea în carantină.

Alte măsuri de relaxare: numărul de persoane care pot desfășura activități recreative crește de la 3 la 6, iar evenimentele private în spații închise se pot desfășura în prezența a 20 de persoane, față de 16, câte erau prevăzute până acum.

De asemenea, evenimentele private în spații deschise pot fi desfășurate în prezența unui număr de 50 de persoane.

Chiar dacă se deschid mall-urile, mare lucru nu vom putea face, pentru că, în afară de magazinele de haine, totul rămâne închis Foto - Pixabay
Chiar dacă se deschid mall-urile, mare lucru nu vom putea face, pentru că, în afară de magazinele de haine, totul rămâne închis  Foto credit – Pixabay

Mall-urile se deschid, dar restaurantele rămân închise

Deși mall-urile se deschid, multe dintre „punctele de atracție” ale acestora rămân închise – restaurantele, cinematografele, locurile de joacă. Saloanele de cosmetică, sălile de joc de noroc, pensiunile trebuie să respecte normele de prevenire a răspândirii virusului – purtarea obligatorie a măștii, măsurarea temperaturii la intrare, dezinfectarea mâinilor.

Vor fi deschise ștrandurile, piscinele exterioare ale sălilor de sport, stațiunile balneoclimaterice.

O altă veste bună, așteptată de părinți, mai ales, este că, de la 15 iunie, creșele și grădinițele, precum și instituțiile de tip after-school vor fi redeschise și vor putea funcționa pe toată perioada vacanței de vară.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Recomandări