Lista, făcută de OMS, a activităților care ne pot îmbolnăvi de COVID-19. De ce trebuie de fapt să ne ferim

Andrei Cezar 09.07.2020, 13:51

Cu țoții cunoaștem faptul că noul coronavirus se răspândește mult mai ușor în spațiile închise și între persoane care stau foarte apropiate unele de celelalte. Din acest motiv, cele mai eficiente măsuri de protecție sunt purtarea măștii și distanțarea fizică. Organizația Mondială a Sănătății a întocmit o listă cu cele mai periculoase locații din punct de vedere al transmiterii virusului.

Lista OMS a celor mai periculoase activități care ne pot îmbolnăvi de COVID-19

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a enumerat activitățile cu cel mai ridicat risc de contagiune, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății. Printre acestea se află: transportul cu avionul, transportul în comun, petrecerile în interior, barurile și cluburile de noapte.

În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase. După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologiaavem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască – restaurantele în spațiu închis”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

În condițiile în care numărul de îmbolnăviri crește tot mai mult de la o zi la alta, șeful DSU i-a dat dreptate președintelui Klaus Iohannis când spune că nu se poate pune problema de relaxarea unor noi măsuri.

Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăîn plusteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a mai declarat Arafat.

Lista, făcută de OMS, a activităților care ne pot îmbolnăvi de COVID-19. De ce trebuie de fapt să ne ferim
Lista, făcută de OMS, a activităților care ne pot îmbolnăvi de COVID-19. De ce trebuie de fapt să ne ferim

Numărul îmbolnăvirilor, în continuă creștere

Joi, 9 iulie, s-a înregistrat un nou record,după ziua de ieri, în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu noul virus. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 614 noi cazuri în urma efectuării a 13.179 de teste. În total, pe terirtoriul țării s-au înregistrat 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Bilanțul deceselor a ajuns la 1.834 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

De asemenea, din totalul persoanelor confirmate pozitiv 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Urmăriți Impact.ro și pe