Lista actualizată a țărilor pentru care carantina e obligatorie la întoarcerea în România. E necesar și test Covid negativ

Nicu Stan, Gabriel Peneș 05.02.2021, 13:58
Lista actualizată a țărilor pentru care carantina e obligatorie la întoarcerea în România. E necesar și test Covid negativ

Lista actualizată a țărilor pentru care carantina e obligatorie la întoarcerea în România a fost actualizată. De unde este necesar și test Covid negativ.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic crescut. Au mai fost adăugate 26 de țări. De unde intri în carantină și este necesar și test covid

A fost actualizată lista țărilor pentru care carantina e obligatorie la venirea în România. Este necesar și test Covid negativ.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic crescut a fost modificată, ieri, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Astfel, au fost eliminate şase state de pe listă şi introduse ale 25 de noi ţări pentru care carantina este obligatorie la intrarea în România.

La venirea din ce tari este obligatorie carantina
La venirea din ce tari este obligatorie carantina

Cine nu trebuie să prezinte testul negativ anti-covid negativ

De asemenea, oamenii care intră pe teritoriul României vor fi obligaţi să prezinte un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru SARS-CoV-2, excepție făcând copiii în vârstă de până în trei ani şi cei care s-au vaccinat anti-coronavirus.

Prin lista atașată Hotărârii nr. 6/2021 a CNSU, au fost astfel eliminate Danemarca, Jersey, Namibia, Palestina, Republica Moldova şi Turcia din lista ţărilor cu risc epidemiologic crescut. Adică, persoanele care se vor întoarce în România din aceste țări nu vor mai fi obligate să intre în carantină timp de 14 zile.

În lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat au fost trecute:

Albania;
Argentina;
Bahrain;
Belgia;
Bolivia;
Brazilia;
Cabo Verde;
Canada;
Chile;
Emiratele Arabe Unite;
Eswatini;
Guernsey;
Insulele Falkland;
Kosovo;
Kuweit;
Malaezia;
Maldive;
Peru;
Republica Dominicană;
Saint Lucia;
Saint Vincent şi Grenadine;
San Marino;
Seychelles;
Tunisia;
Uruguay.

Carantina, necesară pentru cei care se întprc din 67 de țări

De asemenea, în total sun nu mai puțin de 67 de state pentru care este obligatorie carantina timp de 14 zile la intrarea în România. Persoanele care intră în România din ţări cu risc epidemiologic crescut sunt obligate să prezinte un certificat cu un test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară.

Legea prevede o serie de excepţii privind prezentarea unui test negativ pentru SARS-CoV-2, pe lângă cele deja stabilite prin decizii anterioare. Excepțiile de la testul negativ de coronavirus sunt:

Excepțiile legii

”-copii cu vârsta mai mică sau egală cu trei ani;

”persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a doua doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a doua doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România. Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doze se realizează prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării”, informează CNSU.

Urmăriți Impact.ro și pe