Limonadă cremoasă, reţeta care face furori. Cum prepari o băutură-desert delicioasă

Badea Violeta, Alexandra Chiric 30.07.2021, 12:50
Limonadă cremoasă, reţeta care face furori. Cum prepari o băutură-desert delicioasă

În zilele toride de vară, pofta de mâncare scade simțitor din cauza temperaturilor ridicate, iar majoritatea oamenilor consumă multe lichide. Dacă vrei să te bucuri de razele de soare, și, în același timp, să te simți hidratat, cel mai simplu este să savurezi o limonadă. Nu una clasică, ci una specială! Iată cum prepari o băutură-desert delicioasă.

Limonadă cremoasă, reţeta care face furori

Te-ai săturat de limonada clasică și vrei să încerci ceva nou? Ei bine, noi îți recomandăm o băutură care a devenit virală pe TikTok: limonada cremoasă. Rețeta face furori, toți promit un gust absolut delicios și unde mai pui că este extrem de simplu de preparat.

Tot ceea ce trebuie să faci este, pur și simplu, să înlocuieștă siropul sau zahărul din limonadă cu lapte dulce condensat. Rezultatul te va cuceri pe loc și îți vei dori să te bucuri de savoarea ei în fiecare zi. Această băutură specială are un gust dulce și are o textură cremoasă.

Multe persoană au spus că seamănă foarte mult cu celebra piña colada, dar diferența este că se simte gustul răcoritor al lămâiei. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare al limonadei cremoase.

Limonada cremoasa, reteta care face furori
Limonada cremoasa, reteta care face furori

Limonadă cremoasă – ingrediente

  • 100 de g de lapte condensat îndulcit (gros);
  • 200 de ml de smântână dulce pentru frișcă (naturală, cu un conținut de min. 30% grăsime) – se folosește rece, direct de la frigider;
  • coaja rasă de la o lămâie;
  • 80 de ml de suc de lămâie și limetă (sau doar de lămâie);
  • 200 de g de cuburi de gheață;
  • puțină frișcă naturală la tub pentru decor;

Limonadă cremoasă – mod de preparare

Pentru a îți fi ușor să prepari limonada cremoasă este recomandat să îți pregătești lămâile, limetele, laptele condensat îndulcit și smântâna pentru frișcă. Menționăm că aceasta trebuie să fie foarte bine răcită, de preferat să fie scoasă direct din frigider.

Noi vom folosi o lămâie și o limetă, dar se poate prepara folosind doar lămâi. Acestea se spală foarte bine cu apă caldă, apoi li se rade coaja, deoarece vom avea nevoie de ea mai târziu. Lămâia și limeta se pun într-un storcător și ar trebui să obținem aproximativ 80 ml de suc.

Mai departe ne vom folosi de un blender. În recipientul acestuia se adaugă sucul de citrice, coaja rasă de lămâie, smântâna dulce și laptele condensat. Deasupra se adaugă 200 de g de cuburi de gheață. Mixăm totul bine și vom obține limonada cremoasă. Băutura se toarnă într-un pahar și se servește simplu sau cu frișcă naturală. Spor la treabă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...