Limba română, sabotată la televiziunea din Republica Moldova. Gestul revoltător al pro-rușilor de la Chișinău

Mihai Roșoiu 03.12.2020, 17:31
Limba română, sabotată la televiziunea din Republica Moldova. Gestul revoltător al pro-rușilor de la Chișinău

Chiar dacă Maia Sandu a reușit să câștige cea mai râvnită funcție din Republica Moldova, partidele de stânga continuă să facă legea și legile la Chișinău. Limba română, sabotată la televiziunea din Republica Moldova. Este ultimul gest făcut de pro-rușii din Parlament, care este de natură să agite spiritele dincolo de Prut. Pentru a-și atinge scopul, partidul condus de Igor Dodon a avut nevoie de sprijin din partea unei alte formațiuni politici.

Limba română, sabotată la televiziunea din Republica Moldova. Gestul revoltător al pro-rușilor

PSMR și Partidul Șor au făcut un pact și au reușit să voteze anularea legii anti-propagandă. În acest act normativ există un punct foarte delicat și care vizează orele de emisie în limba română în audiovizualul de la Chișinău.

Parlamentarii pro-ruși i-au mai dat o lovitură de grație Maiei Sandu, câștigătoarea alegerilor prezidențiale. Tot într-o ședință a ordinară, aleșii au decis să treacă serviciile secrete din subordinea Președinției în subordinea Parlamentului. Totul s-a votat la prima lectură, în corul de fluierături ale reprezentanților Opoziției de la Chișinău.

Limba romana, sabotata la televiziunea din Republica Moldova. Ce au facut parlamentarii
Limba romana, sabotata la televiziunea din Republica Moldova. Ce au facut parlamentarii

Ce se întâmplă cu programele în limba română din audiovizual

Documentul prevede şi reducerea orelor de transmitere a programelor audiovizuale locale în limba română.   Astfel, proiectul prevede mai multe modificări la Codul serviciilor media audiovizuale ce se referă, inclusiv, la transmiterea a programelor audiovizuale locale.

În acest sens, se reduce durata zilnică a emisiunilor locale, transmise în cadrul serviciilor de televiziune:

– de la 8 ore, la 6 ore pentru furnizorii publici regionali de servicii media;

– de la 4 ore, la 3 ore pentru furnizorii privaţi regionali de servicii media;

– de la 2 ore, la 1 oră pentru furnizorii privaţi locali de servicii media.

Maia Sandu cheamă oamenii în stradă

Socialiștii lui Igor Dodon, care a pierdut alegerile prezidențiale, au înregistrat un proiect de lege cu scopul de a transfera Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului. După această mișcare, Maia Sandu a declarat că acţiunea contracandidatului ei, pe care l-a învins, la alegeri, este un abuz.

”Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să anuleze în mod abuziv votul popular din 15 noiembrie. Este un abuz antidemocratic, pus la cale de persoana care a pierdut alegerile şi încrederea poporului. Această persoană, care nu va deţine în curând nicio funcţie publică, plănuieşte să controleze în continuare schemele de corupţie şi să controleze instituţiile statului”, a declarat președintele ales.

Limba română, sabotată la televiziunea din Republica Moldova este doar una dintre loviturile pe care partidele pro-ruse de la Chișinău i le pregătesc Maiei Sandu. După câștigarea alegerilor, formațiunile politice de stânga și-au aînceput asaltul, deținând majoritatea în Parlament.

Urmăriți Impact.ro și pe