Ligia Deca, noul ministru al Educației. A depus jurământul. Primele declarații: „Ne-am asumat proiectul România educată”

Ioana Bucur 03.10.2022, 19:21

Primele declarații date de Ligia Deca, propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, aceasta „este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare” a legilor educației.

Update, ora 19.20. Ligia Deca a fost învestită de Klaus Iohannis în funcția de ministru al Educației. A depus și jurământul la Cotroceni.

Ligia Deca, propunerea PNL pentru Ministerul Educației, primele declarații

Primele declarații date de Ligia Deca, propunerea PNL pentru funcția de ministrul al Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Nominalizarea sa a fost decisă luni, prin vot, de Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal.

La scurt timp după nominalizarea sa în fruntea Ministerului Educației, Ligia Deca a făcut primele declarații, ținând să le mulțumească, în primul rând, colegilor săi de partid pentru votul de încredere.

„Mulțumesc membrilor PNL. PNL și-a asumat încă de la început proiectul „România Educată”. Încrederea primită este o misiune în acest sens. Vreau să duc la bun sfârșit ceea ce colegii mei au început. Vom operaționa România Educată în literă și în spirit. Avem nevoie de o viziune profundă”, a declarat Ligia Deca, după ce a aflat că va fi propusă să îl înlocuiască pe Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Cine este Ligia Deca, politiciana care va deveni ministrul Educației în locul lui Sorin Cîmpeanu. Legătura cu Klaus Iohannis

Ligia Deca, propunerea PNL pentru Ministerul Educației, primele declarații: „Ne-am asumat proiectul România educată”
Ligia Deca si Klaus Iohannis

Ciucă, mesaj pentru Sorin Cîmpeanu

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, după ședința Biroului Politic Național al PNL, că partidul a decis numele celui propus pentru funcția din care s-a retras Sorin Cîmpeanu, punctând că aceasta „este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare” a legilor educației.

„Astăzi, în ședința BPN, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației. Dânsa, fiind o persoană care a lucrat și a participat la procesul de elaborare a legilor educației, este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare, urmând ca până la finele lunii octombrie să fie trimis Parlamentului pentru dezbatere”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Tot la finalul ședinței conducerii PNL, prim-ministrul a transmis și un mesaj fostului ministru, mulțumindu-i lui Cîmpeanu pentru modul în care a înțeles să se sacrifice pentru ca un proiect să poată merge mai departe.

„Vreau încă o dată să folosesc acest prilej pentru a mulţumi domnului ministru Cîmpeanu pentru întreg efortul pe care l-a făcut în această perioadă şi desigur pentru sacrificiul în care, împreună cu echipa de la Ministerul Educaţiei, a reuşit să finalizeze pachetul legilor educaţiei şi desigur pentru modul în care a înţeles să se sacrifice pe dumnealui, pentru ca un proiect să meargă mai departe”, a spus Ciucă despre Cîmpeanu.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...