Lidl și Mega Image au dat-o în bară. Ce au pus la vânzare de curând. Inspectorii ANPC, furioşi

Stan Filon 11.02.2022, 15:37
Lidl și Mega Image au dat-o în bară. Ce au pus la vânzare de curând. Inspectorii ANPC, furioşi

Inspectorii Agenției Naționale de Protecție a Consumatorului București (ANPC) au mers recent în control la mai multe magazine din București! Aceștia au controlat cinci magazine Mega Image și unul Lild, iar ceea ce au găsit acolo i-au făcut imediat să înceapă să scrie amenzi. Inspectorii au fost uimiți să găsească aceleași nereguli pe care le-au găsit și în trecut la mai multe magazine ale aceluiași operator.

Lidl și Mega Image au dat-o în bară, iar inspectorii ANPC nu au avut milă

A fost control de proporții în șase magazine din București, mai exact în sectoarele 1, 3 și 4 ale Capitalei. Inspectorii ANPC au descins la cinci magazine Mega Image, dar și la unul Lidl. Imediat au depistat nereguli grave, cum ar fi comercializarea de produse expirate, dar și adevărate infestări cu gândaci.

Inspectorii ANPC nu au stat la discuții și au aplicat imediat amenzi de 97.000 lei. Mai mult, au dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestării de servicii pentru 3 magazine Mega Image, până la remedierea deficiențelor constatate, dar și oprirea temporară a unor raioane în care s-au înregistrat abateri, în celelalte 2 magazine Mega Image.

Lidl si Mega Image au dat-o in bara, iar inspectorii ANPC nu au avut mila
Lidl si Mega Image au dat-o in bara, iar inspectorii ANPC nu au avut mila

„Nu sunt interesați de pierderile pe care le au din cauza amenzilor”

„Practic găsim aceleași probleme în fiecare zi. Pare că reprezentanții magazinelor aceluiași lanț – Mega Image, de exemplu – ori nu comunică între ei, ori nu sunt interesați de pierderile pe care le au, din cauza amenzilor și măsurilor aplicate de noi, ori, pur și simplu, a început să le placă ”picătura chinezească”, a declarat Paul Anghel, director general Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Așadar, niciunul dintre magazinele Mega Image nu au scăpat fără probleme. Inspectorii au constatat produse expirate scoase la vânzare, preparate din carne cu modificări, lipsa igienizării, prezența de gândaci vii, dar și morți, sau utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, care ventilau raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate, de unde oamenii cumpărau cu încredere produse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...