Lidl a început să închidă magazine. Situație ireală după lipsa produselor de pe rafturi

Iancu Andreea 21.03.2022, 14:02
Lidl a început să închidă magazine. Situație ireală după lipsa produselor de pe rafturi

Lidl a anunțat că a început să închidă primele supermarketuri din cauza lipsei produselor de pe rafturi. Se pare că vorbim deja despre probleme de aprovizionare, situația fiind una îngrijorătoare pentru cumpărători. Reprezentanții retailerului german au dezvăluit ce magazine își închid ușile.

Lidl a anunțat că a început să închidă magazine, din cauza lipsei produselor de la raft

Lanțul german Lidl a anunțat recent că a început să închidă primele magazine, după ce produsele de la raft au început să lipsească. Astfel, mai multe magazine din Spania au ajuns să își oprească activitatea. Retailerul este afectat de greva pe termen nedeterminat a transportatorilor, care au oprit camioanele. Lucrătorii cer îmbunătățirea condițiilor de muncă și se arată nemulțumiți de creșterea prețurilor la carburanți.

Compania a raportat de curând că magazinele sale din Spania, situate în pe străzile Ezcurdia și Perez de Ayala din Gijon (Asturias) s-au închis pe toată durata zilei de vineri, după ce lipsa produselor au făcut imposibilă funcționarea. Cu toate acestea, sâmbătă retailerul german a reușit să își redeschidă porțile.

Mai multe magazine Lidl au început să se închidă după ce mai multe produse au început să lipsească
Magazinele Lidl din Spania își închid porțile

Spania, tot mai afectată de criză

După ce transportatorii au întreprins o grevă care s-a întins pe șapte zile, mai multe sectoare ale economiei iberice încep să fie afectate. În industria ospitalității încep să fie afectate rezervele de produse proaspete, iar unele companii zootehnice au rămas fără hrană pentru aproximativ 100.000 de capete de bovine, potrivit informațiilor transmise de Tinerii Fermieri din Menasalbas (Toledo).

Luni, miniștrii Afacerilor Economice, Finanțelor și Transporturilor se vor întâlni cu reprezentanți din Comitetul Național pentru Transport Rutier (CNTC) pentru a discuta situația și a ajunge la concluzii care să stopeze criza din domeniul transportului.

Istoria Lidl a debutat în Germania

Magazinele Lidl sunt unele dintre cele mai de succes supermarketuri din lume. Povestea lor a debutat în localitatea Neckarsulm din Baden-Württemberg, din Germania. Evoluția retailerului german își are originea în anii 1930, când firma a început să comercializeze produse alimentare în regim en gros. Compania a crescut rapid și s-a extind în doar 15 ani, când deja în Germania existau peste 450 de magazine.

La finalul anilor 1980, Lidl s-a extins și în alte țări, ajungând astăzi la aproape 11.550 de magazine și peste 200 de centre logistice și depozite în 30 de țări. În România, primele magazine au fost deschise în anul 2011. În prezent, există peste 300 de magazine în toate județele țării. Pe de altă parte, furnizorii din România colaborează cu retailerul german, care a dezvoltat o gamă de produse românești, Cămara noastră, autentice, precum și legume și fructe locale, incluse în Piața Lidl.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...