Lidia Buble a recunoscut totul. Ce se întâmplă cu dosarul în care este acuzată de dare de mită

Ana Anitoiu 17.08.2022, 20:19

Lidia Buble a recunoscut totul în dosarul în care este acuzată că a dat mită unor polițiști, în luna februarie a anului trecut, când agenții care au oprit-o în trafic i-au cerut bani ca să scape basma curată de controlul de rutină ce nu se încheiase cu bine.

Ce se întâmplă cu dosarul de mită al Lidiei Buble

Avocatul cântăreței a depus o cerere de procedură simplificată, ceea ce înseamnă că ea își recunoaște faptele. Lidia Buble, aflată sub control judiciar, a putut merge în Republica Dominicană, ca să filmeze pentru emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, ce va fi difuzată de Pro TV. Cântăreața a primit aprobarea autorităților pentru acest proiect de televiziune.

Cântăreața nu a avut niciun concert anul acesta, în afara celui de la Național Arena, când a participat alături de alți artiști la un concert caritabil pentru poporul ucrainean. Lidia Buble nu are voie participe la evenimente culturale fără acordul organelor de cercetare și nici să intre în legătură cu celelalte persoane cercetate în dosar.

Lidia Buble a recunoscut totul
Lidia Buble

Ce valoare a avut mita dată de Lidia Buble

Lidia Buble a fost acuzată că le-a dat mită în valoare de 900 de lei polițiștilor care au oprit-o în trafic, după ce aceștia i-au cerut bani ca să nu o amendeze și să nu o testeze cu aparatul etilotest. Vedeta, care nu avea declarația pe proprie răspundere necesară atunci, a vorbit la telefonul mobil cu un alt inculpat din dosar, care a îndemnat-o să le dea bani polițiștilor. Astfel, la scurt timp după eveniment, cântăreața a fost trimisă în judecată de DIICOT.

De altfel, Lidia Buble a ajuns în vizorul procurorilor tocmai din cauza acelui apel, deoarece telefonul prietenului pe care l-a apelat era ascultat într-un alt dosar. Cântăreața a mers la un bancomat însoțită de cei doi polițiști, ca să le ofere acestora mita de 900 de lei.

Pedeapsa pentru fapta de care este acuzată cântăreața Lidia Buble este de 2 până la 7 ani de închisoare sau muncă în folosul comunității. Însă, este de așteptat ca în cele din urmă vedeta să primească o pedeapsă blândă, întrucât se află la prima abatere și a colaborat cu anchetatorii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...