Liderii mondiali au ajuns la un acord istoric. Ce se întâmplă cu prețul petrolului rusesc

Stan Filon 02.12.2022, 21:16
Liderii mondiali au ajuns la un acord istoric. Ce se întâmplă cu prețul petrolului rusesc

Liderii mondiali au ajuns la un acord istoric, în ceea ce se privește prețul petrolului rusesc! Țările membre ale Uniunii Europene se pare că au realizat că nu pot trece cu bine peste iarnă fără gazul rusesc, așa că au găsit o nouă variantă prin care să continue să pedepsească Rusia pentru atacul asupra Ucrainei, dar să aibă și casele încălzite la iarnă.

Anunțul care îl va înfuria pe Vladimir Putin

Țările membre ale Uniunii Europene au ajuns la concluzia că fără petrolul rusesc nu se poate, așa că au găsit o nouă soluție prin care să sancționeze Rusia, dar să continue să importe „aurul negru” atât de util. Dacă până acum s-a dorit ca țările din UE să nu mai cumpere petrol din Rusia, iată că acum s-a găsit o altă soluție.

Reprezentanţii statelor din cadrul Uniunii Europene s-au pus de acord vineri privind plafonarea preţului petrolului din Rusia în coordonare cu Grupul G7, afirmă oficiali de la Bruxelles citaţi de cotidianul Le Parisien și Mediafax.

Anuntul care il va infuria pe Vladimir Putin
Anuntul care il va infuria pe Vladimir Putin

UE continuă sancțiunile la adresa Rusiei, însă continuă să cumpere petrol rusesc

Mai exact, ambasadorii statelor UE au stabilit un plafon de 60 de dolari (aproximativ 57 de euro) pentru barilul de petrol din Rusia. S-a putut ajunge la un acord după ce Polonia, care solicita un preț mult mai mic, a renunțat la obiecțiile sale. Petrolul rusesc se vindea în ultimele zile cu 70 de dolari/ baril.

„Plafonul de preţ este stabilit la 60 de dolari, cu o prevedere care să îl menţină cu 5% sub preţul pieţei pentru ţiţeiul rusesc, pe baza cifrelor AIE”, a spus un diplomat al UE.

Pentru a putea fi pus în practică, acordul va trebui să fie aprobat oficial de Consiliul Uniunii Europene, dar şi de Parlamentul European. În acest fel consideră Uniunea Europeană, împreună cu Australia, că va continua sistemul de sancționare a Rusiei, prin fixarea unui preț fix pentru preţul petrolului. Noul sistem le va interzice companiilor de transport maritim să livreze petrol rusesc la un preţ mai mare decât nivelul stabilit. Rusia va putea însă să-și vândă petrolul în China și India la ce preț dorește.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...