Liderii G7 îl ironizează pe Vladimir Putin pentru pozele la bustul gol. „Ne păstrăm sacourile? Sau le scoatem?”

Beatrice Dumitru 27.06.2022, 12:02
Liderii G7 îl ironizează pe Vladimir Putin pentru pozele la bustul gol. „Ne păstrăm sacourile? Sau le scoatem?”

Liderii celor mai industrializate șapte națiuni din lume l-au ironizat pe Vladimir Putin pentru imaginea de tip dur, în deschiderea summitului G7 de trei zile din Alpii germani, unde gazdă este cancelarul german Olaf Scholz. Principala temă de discuție este invazia din Ucraina, care a aruncat lumea într-o criză alimentară și a spulberat pacea în Europa.

Ironii la adresa lui Vladimir Putin

Liderii G7 l-au ironizat pe Vladimir Putin și au făcut referire la o serie de fotografii lansate în mod regulat de Kremlin, în care președintele rus, adesea fără cămașă, călărește, pescuiește și înoată în ape înghețate, după ce s-a speculat că suferă de o boală incurabilă. Rusia a fost exclusă din G8 după anexarea ilegală a Crimeei, în 2014.

Înainte de a se așeza la masa de lucru din castelul Elmau, premierul britanic Boris Johnson a întrebat: „Păstrăm sacourile pe noi? Sau le putem scoate?”, înainte de a adăuga: „Toți trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin”.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a sugerat să se aştepte momentul şedinţei foto oficiale
și a continuat gluma: „Avem dreptul la o demonstraţie de echitaţie cu pieptul gol”. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a participat și ea la summitul G7, a intervenit spunând: „Oh, da. Echitația este cea mai bună”, în timp ce Boris Johnson a adăugat: „Trebuie să le arătăm pectoralii”, notează Politico.

Rusia bombardează Ucraina într-un moment cheie pe scena mondială

Dincolo de aceste glume, principalul subiect de discuții al summitului este războiul din Ucraina. În timp ce liderii mondiali se pregăteau pentru întâlnirea din Bavaria, Kievul suferea cel mai puternic bombardament pe care l-a văzut în ultimele săptămâni, cu rachete rusești lovind clădiri rezidențiale și o grădiniță, rănind șase persoane și ucigând una, potrivit primarului Vitali Kliciko.

Nu este prima dată când Rusia bombardează Ucraina într-un moment cheie pe scena mondială. Moscova a lovit orașul Liov în martie, în timp ce președintele american Joe Biden ținea un discurs important la Varșovia să declara că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”. În aprilie, liderul de la Kremlin a lansat un atac cu bombă asupra Kievului la abia o oră după ce șeful ONU Antonio Guterres susținuse o conferință de presă împreună cu Volodimr Zekenski.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...