Lider european, atac dur la Vladimir Putin. Vrea să îl lase pe președintele rus fără rezervele de aur

Beatrice Dumitru 24.03.2022, 12:10
Lider european, atac dur la Vladimir Putin. Vrea să îl lase pe președintele rus fără rezervele de aur

După o lună de război, Rusia nu a reușit să cucerească niciun oraș important al Ucrainei, iar liderii europeni susțin că Vladimir Putin nu are niciun interes în acest moment să negocieze o încetare a focului, deoarece nu și-a atins obiectivele militare. Premierul Bors Johnson l-a acuzat pe Vladimir Putin pentru felul în care se comportă.

Boris Johnson, atac la Vladimir Putin

Liderii europeni, împreună cu președintele american Joe Biden, s-au reunit la Bruxelles pentru a discuta despre invazia Rusiei în Ucraina. Aceștia l-au pus l-a zid pe Vladimir Putin pentru decizia de a trimite forțele militare în țara vecină și au impus sancțiuni severe Moscovei.

Principalul susținător al Ucrainei și al președintelui Volodimir Zelenski, premierul britanic Boris Johnson l-a acuzat pe Putin că a trecut o linie roșie a barbariei pentru felul în care se comportă și a spus că Occidentul trebuie să înăsprească sancțiunile pentru a pune capăt conflictului.

Lider european, atac dur la Vladimir Putin. Vrea să îl lase pe președintele rus fără rezervele de aur
Boris Johnson cere mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.

Vladimir Putin a trecut deja linia roșie a barbarie. El bombardează, fără discriminare, centre civile. El provoacă un număr mare de victime în rândul populației complet nevinovate”, a declarat Boris Johnson la sosirea la Bruxelles pentru summiturile NATO, G7 și UE, citat de Reuters.

Vladimir Putin ar putea rămâne fără rezervele de aur

De asemenea, el a afirmat că trebuie impuse mai multe sancțiuni Rusiei, după ce Vladimir Putin și-a trimis trupele în Ucraina pentru ceea ce el numește o „operație militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” țării. Premierul britanic a precizat că liderii europeni siau în considerare să-l împiedice pe liderul de la Kremlin să mai folosească rezervele de aur ale Rusiei.

„Este foarte important să lucrăm împreună pentru a duce la bun sfârșit acest lucru. Cu cât sancțiunile noastre sunt mai dure, cu atât putem face mai mult pentru a ajuta Ucraina și cu atât acest război se poate termina mai repede. Ne uităm la ce putem face pentru a-l opri pe Putin să-și folosească rezervele de aur și, de asemenea, ce mai putem face pentru a-i ajuta pe ucraineni să se apere„, a adăugat Boris Johnson.

La summitul NATO, Boris Johnson va anunța un nou pachet de ajutor pentru Ucraina. Astfel, Marea Britanie îi va furniza aproximativ 6.000 de noi rachete defensive și aproape 25 de milioane de lire sterline pentru a-și putea plăti soldații și piloții.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...