Licitație de peste 250 de milioane de euro, lansată de Primăria Sectorului 4. Se dorește reabilitarea și modernizarea a 30 de unități de învățământ

Elena Avramescu 20.09.2022, 10:59
Licitație de peste 250 de milioane de euro, lansată de Primăria Sectorului 4. Se dorește reabilitarea și modernizarea a 30 de unități de învățământ

Primăria Sectorului 4 a făcut un anunț oficial, aducând în atenția tuturor faptul că s-a organizat o licitaţie pentru un acord cadru care vizează lucrări de extindere, consolidare, modernizare şi creştere a eficienţei energetice a unităţilor de învăţământ, dar şi a altor clădiri publice.

Se reabilitează și modernizează unitățile de învățământ din Capitală

Astfel că 30 de creşe, grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee sau colegii urmează să facă parte din acest proiect, însă lucrările care fac obiectul acordului cadru nu se limitează la aceste obiective, tocmai de aceea există posibilitatea să fie aferente şi altor clădiri publice.

„Una dintre priorităţile subunităţii administrativ teritoriale Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti o reprezintă investiţia în educaţie, ca parte a politicilor publice derulate la nivelul acesteia.

Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti intenţionează să desfăşoare un amplu program de investiţii în educaţie şi procesul de învăţământ, pornind de la îmbunătăţirea şi reabilitarea infrastructurii educaţionale, ca parte importanta a acestui proces”, găsim notat în anunţul oficial.

1.260.075.980 lei, mai precis peste 250 de milioane de euro, este valoarea totală estimată a acestui cadru, în timp ce valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 143.520.849 lei fără TVA.

Toate lucrările anunțate ar urma să fie gata în decurs de 48 de luni, însă durata contractelor subsecvente încheiate în perioada de valabilitate a acordului cadru poate să depăşească durata acordului cadru şi se întinde până la finalizarea completă a activităţilor ce constituie obiectul acestora, asta daca se iau în calcul formele de prelungire sau perioada de remediere a defecţiunilor.

Se doreste reabilitarea si modernizarea a 30 de unitati de invatamant
Scoala din Romania

Creșele de stat din București, insuficiente

Situație tragică pentru creșele din București, după ce mai mult de 2.000 de copii, cu vârsta sub 3 ani, nu au prins niciun loc în acest an, iar asta deoarece în niciun sector nu s-a mai construit vreo creșă nouă în ultimii 10 ani.

Se pare că dintre toate sectoarele, cel mai afectat este Sectorul 6, acolo unde pe listele de așteptare sunt înscriși 670 de copii, după care urmează Sectorul 5, cu 560 de copii pe listele de așteptare și Sectorul 2 cu 468 de copii pe listele de așteptare.  În plus, de mai mulți ani, în Sectorul 6 nu s-a mai deschis nicio creșă, iar autoritățile au promis că urmează să fie finalizată până în iunie 2023 o unitate nouă de învățământ.

„În Sectorul 6 al Municipiului București se află în construcție Creșa Îngerașii, cu o capacitate de 124 locuri, localizată pe Str.Rușetu, nr.6A, termen de finalizare – iunie 2023”, au transmis reprezentanții instituției.

Pentru a salva situația, Primăria Sectorului 6 a depus două proiecte pentru construirea a două creșe, fiind vorba despre o creșă în Bulevardul Iuliu Maniu, nr.11B, Sector 6, de 70 locuri și una în Bulevardul Timișoara, nr.89 sector 6, tot de 70 locuri.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a afirmat că este dificil să faci creșe pentru că nu se mai găsește teren liber în zonele aglomerate, acolo unde este cea mai mare nevoie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...