Lia Olguța Vasilescu, furioasă din cauza problemei pensiilor: „Eliminați-le, așa cum ați promis!”

Ana Anitoiu 16.01.2021, 08:08
Lia Olguța Vasilescu, furioasă din cauza problemei pensiilor: „Eliminați-le, așa cum ați promis!”

Lia Olguța Vasilescu este furioasă din cauza problemei pensiilor. Fostul ministru al Muncii a criticat-o pe Raluca Turcan, care deține în prezent această funcție, pentru declarațiile pe care le-a făcut recent pe această temă. Ea i-a sugerat acesteia să elimine o categorie de pensii, precum și să citească legile, deoarece face o confuzie și nu înțelege de unde vin inechitățile dintre pensionarii României.

Lia Olguța Vasilescu, către Raluca Turcan, despre o categorie de pensii: ”Eliminați-le!”

Fostul ministru al Muncii, acum primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a scris pe platforma de socializare Facebook că Raluca Turcan nu a citit legea pensiilor și că face confuzie între legea pensiilor publice și celelalte legi ce se referă la pensiile speciale și cele de serviciu. În plus, ea a spus care ar fi singura modalitate de a fi eliminate inechitățile.

”Al doilea ministru care vorbește de inechitățile din legea pensiilor fără să înțeleagă că INECHITĂȚILE NU POT FI ELIMINATE DACĂ NU SE APLICĂ NOUA FORMULĂ DE CALCUL, adică dacă nu se recalculează TOATE PENSIILE PUBLICE, adică 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR. Doamna Turcan, e simplu! E o problemă cu pensiile speciale! Eliminați-le, așa cum ați promis! Dar nu le amestecați cu pensiile publice!”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe pagina ei de Facebook.

Lia Olguta Vasilescu, furioasa din cauza problemei pensiilor Eliminati-le, asa cum ati promis
Mesajul publicat de Lia Olguta Vasilescu pe Facebook

Lia Olguța Vasilescu, despre pensii: ”Legea noastră prevede că toate inechitățile se elimină”

De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a precizat că legea PSD prevede că toate inechitățile în privința pensiilor din România se elimină, prin recalcularea în baza noii formule. În plus, ea a criticat-o pe Raluca Turcan că nu riscă nici măcar să precizeze că pensiile vor crește cu 3%.

”Cereți simulările și o să înțelegeți! Sper! În rest, văd că nu va riscați nici măcar să spuneți că pensiile vor crește cu 3 la sută! Spuneți că am mințit și nu aveam de gând să creștem pensiile cu 40 la sută! Uitând să menționați că noi le-am crescut cu 60 la sută, în timp ce eram la guvernare, prin creșterea punctului de pensie, eliminarea impozitului la pensiile sub 2000 de lei, scăderea impozitului de la 16 la 10 la sută la pensiile peste 2000 de lei și eliminarea CASS din TOATE pensiile!”, a mai scris ea.

Raluca Turcan: Cea mai mare pensie din România este de peste 78.000 de lei

Recent, Raluca Turcan a spus că cea mai mare pensie din România este una de serviciu și ajunge la peste 78.634 de lei. Din această sumă, doar 5.205 lei vin din contribuție, iar restul de 73.429 de lei se adaugă după unele criterii favorizante ce au fost obținute din mai multe legi pe care PSD le-a făcut în Parlament.

„Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a spus la Digi24 Raluca Turcan, care a vorbit ulterior despre majorarea pensiilor. Detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...