Lia Olguța Vasilescu, despre scumpirea carburanților. Replică acidă pentru Guvernul Orban

Lia Olguța Vasilescu, singurul bărbat din PSD: "Cum Dumnezeu nu au bani?" Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

Lia Olguța Vasilescu, fostul Ministru al Muncii a criticat actuala guvernare liberală prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook. Mesajul postat de fosta șefă de campanie a Vioricăi Dăncilă vine pe fondul eliminării supraaccizei la carburanți, votată luna aceasta de Camera Deputaților.Eliminarea supraaccizei la carburanți a votată de Camera Deputaților cu 280 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și două abțineri, ceea ce înseamnă că proiectul de lege inițiat de PNL va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Eliminarea supraacizei la carburanți criticată aspru de Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu nu vede cu ochi buni această măsură a liberalilor, pe care o critică printr-un mesaj postat pe Facebook.

Lia Olguța Vasilescu este cea care critică decizia eliminării supraccizei

Lia Olguța Vasilescu este cea care critică decizia eliminării supraccizei

„Când prostia nu doare, ci lovește! Crunt! Au făcut figurație prin parlament că ieftinesc carburantul, au ținut-o gaia o săptămâna că vine bunăstarea peste romani, că acum să ne anunțe că se SCUMPESC benzina și motorina. Între timp, pe greșeala asta de Bulă, au pierdut și 3 miliarde lei la bugetul de stat!
Am pariat cu ei, în parlament, că de la 1 ianuarie nu va fi un preț mai mic la pompă. Țineți minte, da?
#guvernticalos”, este mesajul transmis de Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook. 

Cu toate acestea, Ministerul Finanţelor Publice a informat Parlamentul că nivelul accizei la carburanţi stabilit după eliminarea supra-accizei prin proiect de lege se situează sub nivelul minim prevăzut de legislaţia europeană, potrivit unei solicitări primite astăzi de Mediafax.

Pe 4 decembrie 2019, chiar în timpul ședinței din Camera Deputaților, Lia Olguța Vasilescu i-a avertizat pe liberali că prețurile la benzină sau motorină nu vor scădea după eliminarea taxei. Mai mult, ea susținea că dispariția taxei va aduce o gaură de trei miliarde de lei la buget. Însă, Robert Sighiartău, deputat PNL, nu a fost de acord cu Olguța Vasilescu, acesta afirmând că „supraacciza la carburanţi a afectat economia românească, a generat inflaţie şi banii nu s-au dus în infrastructură”.
Supracciza a fost introdusă de guvernul Ponta în 2017, iar banii strânși astfel, trebuie să ajungă într-un fond special, destinat construirii de autostrăzi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI