Lia Olguţa Vasilescu, despre aceste pensii ale românilor. „Cea mai mare ţeapă dată de stat”

Stan Filon 10.06.2021, 08:06
Lia Olguţa Vasilescu, despre aceste pensii ale românilor. „Cea mai mare ţeapă dată de stat”

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, vine cu declarații senzaționale! Actualul primar al Craiovei a spus exact ce părere are despre Pilonul II de pensii, de unde s-a retras în urmă cu mulți ani. Aceasta a spus că a renunțat după ce și-a dat seama că este cea mai mare țeapă dată de statul român. În plus, a calculat și ce pensie vor avea românii de la Pilonul II. Suma este dezamăgitoare!

Lia Olguța Vasilescu spune că sistemul de pensii nu se va prăbuși. Ce spune despre Pilonul II

Lia Olguța Vasilescu contrazice Guvernul și spune că sistemul de pensii nu se apropie de colaps, deoarec a mai fost în această situație și nu s-a prăbușit deloc. În schimb, fostul ministru al Muncii a făcut declarații surprinzătoare legat de Pilonul II de pensii.

”Se insistă foarte mult în toate ieșirile publice și ale doamnei ministru ( n.r Raluca Turcan) și ale altor membri ai Guvernului că nu va mai fi sustenabil sistemul de pensii şi nu ai voie să spui așa ceva atâta timp cât statul gestionează sistemul de pensii. Că vor fi 6 milioane de pensionari și o vă spun că au mai fost 6 milioane de pensionari în 2000-2004 când au crescut pensiile la vremea respectivă și nu s-a prăbușit sistemul de pensii”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Lia Olguta Vasilescu spune ca Pilonul II este cea mai mare teapa
Lia Olguta Vasilescu spune ca Pilonul II este cea mai mare teapa

”Vă rog frumos să analizați datele de la ASF”

Fostul ministru al Muncii a făcut un calcul și a văzut exact cam ce sumă va primi la pensie fiecare român înscris la Pilonul II. ”Chestiunea asta că trebuie mers cu mulți bani către Pilonul 2, vă rog frumos să analizați datele de la ASF și cât va însemna pensia pe pilonul 2 pentru fiecare o român. Eu vă spun că am făcut calculul. După 10 ani de contribuție în contul mediul a unui român 6000 de lei am împărțit 6000 de lei la 10 ani apoi la 12 luni și ne-a rezultat o pensie de 10 euro de la Pilonul 2.

Nu este ce se spune că va veni Pilonul 2 și va salva pilonul 1 de pensii. Nu are nicio legătură. Asta este cea mai mare țeapă pe care statul român a dat-o propriilor cetățeni, pilonul 2 de Pensii. Şi noi la un moment dat prin Ordonanța 114 am spus să devină opțional. Vrei la Pilonul 2? E foarte bine, du-te, dar să nu te oblige statul. Eu m-am retras, eram ministru în guvern când m-am retras de la Pilonul 2 de pensii tocmai pentru că știu că este o țeapă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe