Lia Olguța Vasilescu, decizie unică în România. Ce se întâmplă în Craiova în aceste zile

Ana Anitoiu 27.10.2020, 17:16
Lia Olguța Vasilescu, decizie unică în România. Ce se întâmplă în Craiova în aceste zile

Lia Olguța Vasilescu a luat o decizie unică în România. În Craiova, în aceste zile, are loc un eveniment în ciuda faptului că orașul se află în scenariul roșu, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Ce se întâmplă în Craiova, în ciuda scenariului roșu

Mai exact, în Craiova, a început deja montarea primelor decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, în centrul orașului, cu toate că localitatea se află în scenariul roșu.

Orașul Craiova se află în scenariul roșu de la data de 20 octombrie, până pe 2 noiembrie. Deocamdată, este interzisă organizarea spectacolelor și restaurantele sunt închise.

Marți, în județul Dolj au fost raportate 110 noi cazuri de coronavirus, ce s-au adăugat la totalul de 5638 îmbolnăviri de COVID-19, de la începutul pandemiei.

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 4.724 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. Totalul, de la începutul pandemiei, a ajuns la 217.216 de cazuri, în țară.

Lia Olguta Vasilescu
Lia Olguta Vasilescu

Ce decizie unică în România a luat Lia Olguța Vasilescu

În Craiova, ar urma să aibă loc un târg de Crăciun ”sigur”, în perioada 28 noiembrie – 1 ianuarie. Primarul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, l-a anunțat încă de la începutul lunii octombrie.

”Anul acesta, Craiova va avea unul dintre cele mai sigure și frumoase târguri de Crăciun!”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe pagina ei de Facebook, la începutul lunii octombrie.

Atunci, Lia Olguța Vasilescu a distribuit un articol din Forbes în care târgul de Crăciun din Craiova era menţionat printre destinaţiile sigure din Europa, alături unele precum: capitala Estoniei, Tallinn, orașul german Dresda și Praga, capitala Republicii Cehe.

”Orașul Craiova, al șaselea cel mai mare oraș din România și capitala judeţului Dolj, dispune de piețe luminoase de Crăciun, ce sunt și sigure și autentice”, este descris orașul în articolul menționat și distribuit de Lia Olguța Vasilescu.

Aceste destinații sigure, în contextul pandemiei de coronavirus, au fost alese pe baza unor criterii precum: numărul de cazuri de pacienți cu COVID-19 pe milion de locuitori, proximitatea aeroporturilor, numărul de paturi de spital pe locuitor, stabilirea măsurilor sanitare, diagrame de igienă în hoteluri, magazine, restaurante, transport public și locuri publice, precum și trasee de circulație în interiorul piețelor de Crăciun.

Mesajul pe care l-a publicat Lia Olguța Vasilescu a generat numeroase comentarii. Unii au felicitat-o pentru inițiativă, în timp ce alții au fost mai sceptici.

”Este un oraș minunat și asta vi se datorează! Am petrecut câteva zile și am fost impresionată de curățenie și de atmosfera de acolo. Felicitări!” și ”Felicitări! Vă dorim multă sănătate și multă putere de muncă! Ce bine că locuim în Craiova și vom avea cel mai frumos târg de Crăciun din România!”, au fost două dintre comentarii.

”Doamna Olguța îmi pare rău că trebuie să spun că așa ceva în anul acesta nu va fi, după alegerile parlamentare se va intra direct în stare de urgență și starea de urgență va fi ca la început! Numai dacă se va întâmpla ceva deosebit în lume și pandemia va dispărea atunci ne vom putea să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă, altfel, nu!”, și ”Depinde de cine va câștiga alegerile dacă se va mai organiza târgurile de Crăciun”, au scris alți doi internauți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...