Leonard Doroftei a pus mănușile de box în cui și s-a apucat de construcții. Proiectul de suflet la care lucrează departe de România

Andrei Simion 19.01.2023, 16:46

Leonard Doroftei s-a apucat de construcții în Canada, unde s-a stabilit în urmă cu mai mulți ani alături de familia lui, după ce a fost obligat să renunțe la un restaurant pe care îl avea în Ploiești. Fostul campion mondial a dezvăluit la ce proiect de suflet lucrează.

Leonard Doroftei, despre proiectul său în Canada

Leonard Doroftei nu a renunțat la pasiunea sa pentru box. În Canada, campionul lucrează în prezent la construirea unei săli de box unde să îi antreneze pe doritori. Joi, sportivul a publicat pe Facebook imagini în care apare muncind pe șantier.

„Sunt pe cale să deschid o sală de box, în zona Laval. E o zonă foarte cunoscută în Montreal. Nu va fi o sală foarte mare, dar, important e că va fi a mea, iar toți cei care vor să vină să se pregătească la sala mea, sunt bineveniți. Unul dintre ei (antrenorii de box care vor lucra în sala sa, n.r.) ar putea fi și Adrian Diaconu, bunul meu prieten.

Sper să-și facă timp să vină din când în când și să predea câteva ore. Oricum, eu voi continua să fiu și antrenor, așa cum am făcut-o și până acum”, spunea Leonard Doroftei în martie 2022.

Leonard Doroftei a pus mănușile de box în cui și s-a apucat de construcții. Proiectul de suflet la care lucrează departe de România
Leonard Doroftei, pe șantier pentru o sală de box, în Canada

Leonard Doroftei, dedicat boxului din adolescență

Născut la Ploiești, Leonard Doroftei, în prezent în vârstă de 52 de ani, a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploiești. În perioada 1986 – 1988 a cucerit în fiecare an titlul național la juniori. A obținut cinci titluri naționale la seniori în anii 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997.

Leonard Doroftei a câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în anul 1992 și la Atlanta în anul 1996. În plus, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997. În palmaresul său are 239 de victorii și 15 înfrângeri.

Urmăriți Impact.ro și pe