Leguma regilor, alimentul care l-a îmbogățit pe un român din Germania. S-a întors în țară și a dat lovitura cu el

Badea Violeta 18.05.2022, 13:44
Leguma regilor, alimentul care l-a îmbogățit pe un român din Germania. S-a întors în țară și a dat lovitura cu el

Secetă! Ploi interminabile! Prețuri de piață scăzute! Deși de multe ori pare că legumicultorii au parte numai de probleme, un român a demonstrat contrariul. Acesta a lucrat timp de mai mulți ani în Germania, apoi s-a întors în țară și a dat lovitura vieții. Iată alimentul care l-a îmbogățit.

Un român și-a deschis o afacere care i-a umplut buzunarele cu bani

Un român a dat dovadă de o inspirație formidabilă. După ce a lucrat timp de mai mulți ani în Germania, bărbatul din Târgu Mureș s-a întors în țară și a decis să-și deschidă o afacere care s-a dovedit a fi extrem de profitabilă.

Leguma aceasta se bucură de tot mai mult succes în România. În prezent, omul vinde un singur kilogram cu 40 de lei. Suma nu este deloc una mică, dar cu toate astea cererea este destul de mare.

Leguma care i-a adus mari încasări este sparanghelul. Acesta este foarte căutat în străinătate, dar mai puțin cunosut la noi în țară. Chiar și așa, Ferencz Demeter, bărbatul din Târgu Mureș, i-a făcut pe români să aprecieze și să consume mai mult această legumă, iar o dovadă este aglomerația de la taraba lui din Bulevardul Cetăţii,

„A fost şi este o plantă care se încadrează în primele 10 plante ca importanţă, atât alimentară cât şi – aş putea zice – terapeutică. Acest produs, în afara faptului că are un gust excelent, are şi o cantitate mare de vitamine începând de la complexul A, B, B1, B2, B3, B12, K si E”, a spus Liviu Todoran, de profesie doctor specialist în Alimentație Publică, potrivit Observator.

Sparanghel 1
Sparanghel 1

Modul în care se gătește sparanghelul

Marii bucătari îndrăgesc sparanghelul datorită gustului său delicios. De cele mai multe ori, aceștia îl prepară pe grătar. Iată un sfat oferit de chef Ionuţ Papară.

„O să vă pregătim un antricot românesc, din carne românească şi cu sparanghel la grătar. Sparanghelul îl folosim ca şi garnitură. Să dăm o cromatică farfuriei noastre.

Vom folosi şi o salată de rucolla, roşii cherry şi parmezan. Grătarul trebuie să fie foarte încins. Eu folosesc foarte multă sare grunjoasă.

M-am gândit să asezonăm carnea noastră cu un sparanghel proaspăt. Un sparanghel verde, un sparanghel alb”, a precizat chef Ionuţ Papară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...