Leguma care te scapă de grăsimea din organism mai repede decât ai fi crezut. Este iubită de mulţi români

Nicu Stan, Ioana Nechifor 31.03.2021, 13:39
Leguma care te scapă de grăsimea din organism mai repede decât ai fi crezut. Este iubită de mulţi români

Leguma care te scapă de grăsimea din organism mai repede decât ai fi crezut. Este iubită de mulţi români. Care este leguma-minune, vedeți în articolul de mai jos.

Toți o mâncă, însă puțini știu beneficiile acestei legume-minune. Cum te scapă de grăsimea din organism

Puțini știu, dar există o legumă care te scapă de grăsimea din organism mai repede decât ai fi crezut. Leguma este apreciată de foarte mulți români, însă mulți nu știu ce proprietăți fenomenale are această legumă.

Astfel, specialiștii au anunțat că vinetele sunt considerate printre cele mai sănătoase legume din lume. Nutriționistul Mihaela Bilic a venit cu sugestii dietetice astfel încât să ne putem bucura de ele acum şi până în toamnă târziu. În plus, Mihaela Bilic atrage atenţia că vinetele au mult mai multe proprietăți beneficie.

Vinetele sunt o adevarata minune pentru organism
Vinetele sunt o adevarata minune pentru organism

Ce calități au vinetele

”Dincolo de calitățile ei nutritive (apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Și mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează și solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie”, a declarat Mihaela Bilic.

Vinetele pot fi consumate atât coapte direct la flacără sau pe plită/grătar, fie băgate la cuptor. De asemenea, vinetele sunt consumate și ca ingredient în alte preparate culinare cum ar fi: tocăniță, zacuscă, ghiveci, musaca. În plus, vinetele pot fi umplute cu orez, ciuperci sau carne etc.

”Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei 100 cal (indiferent de ulei). Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei

– în loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina)- au mai puține calorii decât 2 linguri de ulei și avantajul că albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc

– în cazul vinetelor gătite, opărițile în prealabil 2 min în apă cu sare și apoi puneți-le la scurs pe un șervețel- nu vor mai absorbi ulei; același efect poate fi obținut și punând sare pe feliile de vânătă, așteptați 15-20 min și ulterior le puteți găti.

-folosiți un spray pentru ulei cu care să pulverizați doar un strop de grăsime; preferați gătitul la cuptor, în felul ăsta nu riscați ca preparatul să se ardă

– puneți sos de roșii sau bulion în orice mâncare, e mai gustos și mai dietetic decât uleiul

– sterilizați borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau în cuptorul fierbinte, în felul asta se pot păstra în siguranță chiar dacă ați redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate plus că va fi mai ușor de digerat fară atâta prăjeală.

Dacă vreți vinete albe la culoare și dulci la gust, se poate și fară gălbenuș de ou puneți în salată de vinete jumătate de dovlecel fiert – are avantajul de a lega compoziția fără să mai fie nevoie nici de mult ulei, nici de amestecat timp îndelungat”, a conchis nutriţionistul Mihaela Bilic.

Urmăriți Impact.ro și pe