Leguma care omoară mucegaiul. Orice român o are în casă, e foarte ieftină

Andrei Simion 22.11.2022, 15:51
Leguma care omoară mucegaiul. Orice român o are în casă, e foarte ieftină

O legumă foarte ieftină, pe care orice român o are în casă, omoară mucegaiul ce poate provoca numeroase probleme de sănătate. Trucul este cât se poate de simplu, iar aplicarea lui durează extrem de puțin.

Ce legumă poate omorî mucegaiul

Mucegaiul are un miros neplăcut și poate cauza probleme de sănătate. Însă, acesta poate fi combătut cu ajutorul unei legume pe care cei mai mulți români obișnuiesc să o aibă în casă și să o folosească pentru a găti numeroase feluri de mâncare.

Mai exact, ceapa poate fi folosită împotriva mucegaiului din casă. Trucul este simplu. Este nevoie doar ca o ceapă să fie tăiată în jumătate sau în mai multe bucăți și să fie lăsată o zi întreagă în baie sau în alte încăperi în care a apărut mucegai.

Pentru ca acest truc să funcționeze, camerele în care a fost aplicat trebuie să fie închise perfect, timp de 24 de ore. Abia după aceea pot fi redeschise ușile și ferestrele.

Leguma care omoara mucegaiul. Orice roman o are in casa, e foarte ieftina
Ceapa poate fi folosita impotriva mucegaiului. Foto: unsplash.com

Alte trucuri împotriva umidității ce duce la formarea mucegaiului

Un alt truc împotriva umidității din casă ce poate duce la formarea mucegaiului este așezarea unor săculeți cu cărbune în camere, dar mai ales în baie. În același scop poate fi folosită și sarea grunjoasă, pusă într-un recipient. Atunci când pare umedă, sarea trebuie să fie schimbată.

Un alt ingredient ce poate funcționa împotriva mucegaiului este oțetul. Acesta acționează atât împotriva mucegaiului, cât și împotriva unor ciuperci ce pot provoca mirosul „de bătrânețe”.

Specialiștii recomandă amestecarea a două pahare de apă cu o linguriță de oțet, acid citric și puțin detergent pentru vase. După aplicare, soluția trebuie să fie lăsată câteva minute să acționeze. Ulterior, zona pe care a fost aplicată soluția trebuie să fie curățată cu ajutorul unei perii sau a unui burete curat.

Urmăriți Impact.ro și pe