Leguma care îţi face ca nouă maşina de spălat rufe. Curăţă imediat calcarul şi mizeria de pe cuvă

Andra Daoud 24.01.2022, 15:22
Leguma care îţi face ca nouă maşina de spălat rufe. Curăţă imediat calcarul şi mizeria de pe cuvă

Mașina de spălat este un obiect fără de care nu ne-am mai putea imagina viața. Cu toate că am fi tentați să credem că interiorul ei este mereu curat, datorită faptului că la fiecare spălare trec prin ea apă și detergent, adevărul este că în interiorul mașinii de spălat se pot aduna multe microorganisme care o fac să aibă un miros greu și care fac și hainele să miroasă urât, chiar dacă sunt spălate.

Leguma care îți face ca nouă mașina de spălat rufe

Vestea bună este că remediul este unul la îndemână: o legumă care se găsește în orice bucătărie poate curăța mașina de spălat rapid, eficient, fără costuri, fără efort și fără riscuri. Pe piață există soluții chimice care promit să curețe mașina de spălat, însă puteți obține același efect și cu un ingredient natural și foarte ieftin. Este vorba despre banala ceapă, iar secretul constă în faptul că aceasta conține acid ascorbic, foarte eficient împotriva depunerilor de mizerie.

Calcarul, resturile de detergent și balsam, scamele de pe haine – toate se pot depune pe cuva mașinii de spălat sau pe acea garnitură de cauciuc care este între cuvă și ușa mașinii de spălat. Pentru a scăpa de ele, aveți nevoie doar de patru cepe și două perechi de ciorapi.

Leguma care îţi face ca nouă maşina de spălat rufe. Curăţă imediat calcarul şi mizeria de pe cuvă
Mașina de spălat poate fi curățată folosind ceapă

Cum cureți mașina de spălat folosind ceapă și șosete

Pentru început, curățați cele patru cepe. Puneți fiecare ceapă într-o șosetă și faceți nod la capăt, astfel încât ceapa să nu se miște. Puneți șosetele cu ceapă în mașina de spălat și dați un program de spălare la cea mai înaltă temperatură. Este tot ce aveți de făcut pentru ca mașina de spălat să arate din nou ca nouă pe interior, să scăpați de mirosurile neplăcute și de depunerile de mizerie.

O altă soluție eficientă și la îndemână împotriva depunerilor din interiorul mașinii de spălat o reprezintă bicarbonatul de sodiu. Banalul bicarbonat, care este un aliat de nădejde la curățarea atâtor locuri din casă, vă poate ajuta să scăpați și de mizeria acumulată în mașina de spălat rufe.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți o jumătate de cană de bicarbonat în compartimentul în care puneți în mod normal detergent pudră și dați un ciclu de spălare fără să puneți haine. Veți vedea că la final mirosul neplăcut a dispărut ca prin minune și cuva mașinii de spălat este perfect curată și igienizată. În plus, hainele nu vor mai avea acel miros greu după ce sunt spălate și uscate.

Urmăriți Impact.ro și pe