Legătura nebănuită dintre Elisabeta Lipă și Mihai Albu. Amintirea pe care celebra campioană la canotaj nu o poate uita. „Am rezistat eroic”

Stan Filon 24.01.2023, 18:06
Legătura nebănuită dintre Elisabeta Lipă și Mihai Albu. Amintirea pe care celebra campioană la canotaj nu o poate uita. „Am rezistat eroic”

S-a aflat acum legătura nebănuită dintre legenda canotajului românesc Elisabeta Lipă și creatorul de modă Mihai Albu. Sportiva de geniu a acordat un interviu în exclusivitate pentru EGO.ro, în care a vorbit despre un moment destul de dificil din cariera sa.

Legătura nebănuită dintre Elisabeta Lipă și Mihai Albu

Elisabeta Lipă este un nume cunoscut în România, dar și peste hotare. A dus tricolorul pe cele mai înalte culmi ale canotajului. A obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase olimpiade, a fost de 25 ori campioană a României și a fost declarată „cea mai bună canotoare a secolului XX”.

Ei bine, chiar dacă în competiții s-a descurcat excelent, Elisabeta Lipă a mărturisit că a avut ceva emoții la Olimpiada de la Atena și asta deoarece pantofii delegației României au fost asigurați de nimeni altul decât de Mihai Albu. A rămas surprinsă când a văzut ce toc aveau încălțările respective, dar s-a descurcat cu brio.

Legatura nebanuita dintre Elisabeta Lipa si Mihai Albu
Legatura nebanuita dintre Elisabeta Lipa si Mihai Albu. Sursa foto: Pascal Pamfil

„Ne-a urcat pe niște tocuri cred că de 10 centimetri”

„Eram în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena. Eu port drapelul României și pentru JO, în general, ne îmbracă o firmă de îmbrăcăminte, de încălțăminte. Atunci, încălțămintea a fost realizată de Mihai Albu. Ne-a urcat pe niște tocuri cred că de 10 centimetri. Nu știu dacă mai mult sau mai puțin, dar tocuri, nu glumă. La ceremonia de deschidere, noi, reprezentanții României, stăteam într-un loc și așteptam să ieșim pe rând când ne venea rândul pentru defilare. Stadionul arăta foarte frumos, dar ce era în spatele stadionului nu vă imaginați: mormane de pâmânt, gropi. Mi-am spus atunci că ce mă fac eu cu pantofii cu toc, dar am rezistat eroic”, a declarat Elisabeta Lipă pentru ego.ro.

Fosta sportivă a recunoscut că nimeni nu a avut probleme cu pantofii, ba doamnele chiar au fost încântate să vadă cum au ieșit în poze, pe tocurile de 10 centimetri.

„Nu și-a rupt gâtul nimeni, dar s-a văzut în poză atât de bine încât vă recomand să purtați tocuri. De regulă nu port tocuri, dar nici când a trebuit să mă urc pe tocuri nu am avut nicio problemă. Acum nu aș putea să-mi desfășor activitatea mergând pe tocuri pentru că eu sunt într-o continuă mișcare și mi-ar distrage atenția tocurile și nu am de ce. Întotdeauna când ies din casă mă îmbrac cu ce îmi este cel mai comod”, a mai spus Elisabeta Lipă.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...