Laura Codruța Kovesi, acuzată de unguri că e agent străin și comparată cu Ceaușescu. ”Ar fi fost mândru de ea”

Rădulescu Valentin 16.07.2020, 14:38
Laura Codruța Kovesi, acuzată de unguri că e agent străin și comparată cu Ceaușescu. ”Ar fi fost mândru de ea”

Șeful parlamentului din Ungaria a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că ar fi un agent străin. Declarațiile lui au fost prezentate de presa maghiară după ce Kovesi a spus că va investiga mai multe cazuri de fraudă din Ungaria.

Laura Codruța Kovesi a fost acuzată de unguri. Ce a spus președintele parlamentului maghiar?

Președintele Parlamentului Ungar, László Kövér, a declarat joi că șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, este un agent străin. Mai mult, acesta a spus și faptul că fostul dictator al României, Nicolae Ceaușescu, ar fi fost foarte mândru de metodele pe care le folosește. Președintele Parlamentului Ungar s-a arătat deranjat de faptul că Laura Codruța Kovesi a mărturisit într-un interviu pentru BBC, că Parchetul European va investiga cazuri care implică țările care nu fac parte din această structură UE, printre care se află și Ungaria.

László Kövér a spus despre Laura Codruța Kovesi că și-a câștigat renumele prin „instrumentarea a zeci de dosare politice făcute adversarilor, printre aceștia și primari maghiari (din România – n.red.)”, se arată pe site-ul hungarytoday.hu.

Laura Codruța Kovesi, acuzată de unguri că e agent străin și comparată cu Ceaușescu. ”Ar fi fost mândru de ea”
Sursă Foto: blacknews.ro

Ungaria a ieșit din structura Parchetului European

Politicianul din Ungaria a preluat retorica lui Liviu Dragnea și PSD, și a spus că datorită presupuselor abuzuri făcute de Kovesi, au fost ascultate ilegal sute de mii de convorbiri telefonice. Amintim că Ungaria a decis să nu mai facă parte din structura Parchetului European, aceasta fiind o instituție care va investiga marile cazuri de fraudă cu fonduri europene.

Totodată, presa independentă din Ungaria, dar și opoziția, au prezentat zeci de cazuri de fraude cu fonduri din UE în rândul cercului intim al premierului Viktor Orban, dar procurorii nu au instrumentat nici un caz în acest sens. În anul 2019, un politician a făcut o petiție care a strâns aproape 700.000 de semnături pentru ca Ungaria să se alăture inițiativei Parchetului European.

Urmăriți Impact.ro și pe