Laude la adresa lui Mirel Rădoi, înainte de meciul cu Germania: ”Bravo, Mirele! Așa trebuie procedat cu nemții”

Andrei Cezar 07.10.2021, 15:20
Laude la adresa lui Mirel Rădoi, înainte de meciul cu Germania: ”Bravo, Mirele! Așa trebuie procedat cu nemții”

România va da piept cu Germania, vineri, de la ora 21:45, pe stadionul Volksparkstadion din Hamburg, în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Qatar. Selecționerul ”Mannschaft-ului” Hansi Flick a convocat, pentru dubla cu România și Macedonia de Nord, toate vedele Germaniei. Chiar dacă vor avea o misiunea aproape imposibilă în fața ”panzerelor”, elevii lui Mirel Rădoi sunt pregătiți să își dea viața pe teren pentru a obține un rezultat favorabil. Selecționerul României a fost lăudat de modul cum a pregătit partida de vineri de la Hamburg.

Mirel Rădoi, lăudat pentru modul cum a pregătit partida cu Germania

Pentru echipa națională a României urmează două dueluri de foc în preliminariile Campionatului Mondial. Vineri, 8 octombrie, jucăm cu Germania în deplasare, iar trei zile mai târziu, vom întâlni reprezentativa Armeniei, un meci ce va avea loc pe stadionul Ghencea din Capitală.

Favorită clară la câștigarea Grupei J, Germania nu ia în calcul niciun pas greșit. Naționala lui Hansi Flick este ”blindată” de vedete, iar un prim 11 probabil ar da fiori reci oricărei echipe.

Neuer – Hofmann, Rudiger, Suele, Kehrer – Kimmich, Goretzka – L. Sane, T. Muller, Reus – Gnabry. Aceștia ar putea fi titularii ”Mannschaft-ului” în partida de mâine seară de la Hamburg.

Însă ”tricolorii” trebuie să își joace șansa. Chiar dacă diferența de valoare între loturile celor două selecționate este uriașă, cu o pregătire tactică foarte bună, multă dăruire și concentrare, România ar putea face o figură frumoasă pe Volksparkstadion.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, s-a declarat impresionat de atitudinea elevilor lui Mirel Rădoi la antrenamente și are încredere că selecționerul poate găsi metoda prin care să țină piept ”panzerelor”.

Situația noastră e foarte clară. Pierdem sau câștigăm, tot trebuie să învingem Armenia. Dar de ce să nu visăm? Am văzut băieții la antrenament, avem o echipă mult mai completă față de modulul trecut de 3 jocuri. I-am văzut pe băieți foarte încrezători și foarte bine motivați.

Cred că Rădoi are dreptate în ceea ce pregătește. Nu sunt surprize. Din puncte de vedere tactic, chiar i-am zis ”Bravo, Mirele! Mi se pare că sunt lucrurile logice care trebuie făcute mâine cu nemții.” Pe mine m-a impresionat ce am văzut la antrenamente. Dacă le faci bine, probabil vei juca bine. Iar ce am văzut eu sunt semne îmbucurătoare”, a spus Stoichiță la Pro X.

Laude la adresa lui Mirel Radoi, inainte de meciul cu Germania: ”Bravo, Mirele! Asa trebuie procedat cu nemtii”
Laude la adresa lui Mirel Radoi, inainte de meciul cu Germania: ”Bravo, Mirele! Asa trebuie procedat cu nemtii”

Primul 11 probabil al României

La fel ca la precedentele acțiuni, titular incontestabil între buturi va fi Florin Niță, un portar care a demonstrat că merită pe deplin să apere poarta naționalei.

În defensivă, selecționerul va miza, cel mai probabil pe linia de fundași alcătuită din Manea, Nedelcearu, Chiricheș și Toșca.

La mijloc, Răzvan Marin ar urma să rămână din nou pe bancă, iar titulari vor fi Stanciu, Nedelcu și Cicâldău.

Rădoi intenționează să îl folosească pe Moruțan în compartimentul ofensiv, jucător aflat într-o formă foarte bună, alături Keșeru și Mihăilă.

  • Niță – Manea, Nedelcearu, Chiricheș, Toșca – Stanciu, Nedelcu, Cicâldău – Moruțan, Keșeru, Mihăilă.
Urmăriți Impact.ro și pe