Latura neștiută a lui Adrian Năstase. Ce mare pasiune avea în adolescență, e total opusă de domeniul politic

Stan Filon 06.08.2022, 11:49

Adrian Năstase a vorbit despre o latură de-a sa pe care românii nu o cunosc. Fostul premier al României a povestit despre perioada liceului, dar și a studenției, când era foarte pasionat de muzică. A fost atât de vrăjit de trupa britanică „The Beatles”, încât a pus bazele unei formații. Era la liceu, iar acum a vorbit pe larg despre acest subiect. În plus, se pare că Adrian Năstase l-a inspirat pe Adrian Păunescu și astfel s-a născut Cenaclul Flacăra.

Latura neștiută a lui Adrian Năstase

Adrian Năstase a acordat recent un interviu în care a ales să vorbească despre adolescența sa și pasiunile lui din acea perioadă. A recunoscut că nu a fost niciodată un elev rebel, dar era foarte pasionat de trupa britanică „The Beatles”, așa că și-a făcut propria formație, împreună cu câțiva prieteni.

„Nu eram un elev rebel. Era o perioadă când Beatles era la modă și muzica lor era excepțională, ceea ce m-a influențat, fără îndoială, să înființez o formație de muzică de chitară și, împreună cu niște prieteni, chiar am făcut lucrul ăsta. La sfârșit, împreună cu Mugur Winkler și alți chitariști, care plecaseră în Elveția, am încercat să ajut puțin formația, dar nu prea a mers“, a declarat Adrian Năstase, în cadrul podcast-ul „ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Latura nestiuta a lui Adrian Nastase
Latura nestiuta a lui Adrian Nastase

A format propria trupă

Fostul premier a mai povestit și cum a reușit, în timpul facultății să organizeze un festival. Atunci l-a cunoscut pe Adrian Păunescu, căruia i-a venit imediat ideea de a înființa Cenaclul Flacăra, inspirat de ceea ce a văzut la Adrian Năstase.

„Eram la chitară-bas. A fost un dezastru. Pe vremea aceea era foarte mult entuziasm, acum am pierdut și entuziasmul, deși trebuie să recunosc că, atunci când eram student, am organizat un festival împreună cu câțiva prieteni. Acesta s-a numit «Primăvara baladelor» la Universitatea București, timp de o săptămână. A fost un concurs în care Doru Stănculescu a luat atunci premiu și, pe urmă, cei mai mulți dintre folkiști la fel“, a mai povestit Adrian Năstase.

L-a inspirat pe Adrian Păunescu

Ideea de festival i-a plăcut atât de mult lui Adrian Păunescu, încât în următorul an a pus la punct Cenaclul Flacăra, după cum a mărturisit Adrian Năstase.

„I-am spus «Primăvara baladelor» pentru că termenul de folk șoca la vremea aia, în 1972. Atunci am invitat pe Phoenix, care a dat primul concert în aula Universității, iar în juriu l-am invitat pe Adrian Păunescu, iar el s-a inspirat din povestea asta și în 1973 a creat Cenaclul Flacăra. Zilele trecute, am fost la Corbu, unde băiatul lui a organizat un eveniment cu foști membri ai Cenaclului Flacăra”, a mai spus Adrian Năstase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...