Laptele de cartofi, noul înlocuitor al celui de vacă. Cum să îl pregătești simplu și rapid în casă

Badea Violeta 18.05.2022, 14:33
Laptele de cartofi, noul înlocuitor al celui de vacă. Cum să îl pregătești simplu și rapid în casă

Au trecut demult vremurile în care veganii sau vegetarienii se străduiau să găsească alternative adecvate pentru laptele pe care să îl bea la micul dejun. În prezent, există o întreagă gamă de opțiuni. Aceștia pot alege laptele de migdale, de ovăz și de soia, dar au și variante mai ciudate, cum ar fi laptele de cartofi. Iată cum se pregătește acesta!

Cum pregătești laptele de cartofi acasă

Laptele de cartofi este cel mai nou înlocuitor al laptelui de origine animală. Astfel, persoanele care nu doresc sau nu-l pot consuma pe cel de vacă pot alege fără probleme această variantă.

Și unde mai pui că laptele de cartofi se pregătește extrem de ușor, are o textură lăptoasă și un gust delicios. Cea care l-a descoperit este Eva Tornberg, o profesoară de la Universitatea Lund.

O compania suedeză deja vinde minunatul lapte de cartofi în câteva țări, dar băutura delicioasă se poate pregăti și acasă, respectând câteva reguli importante. Iată ingreidentele de care ai nevoie și modul de preparare.

Cum se prepara laptele de cartofi
Cum se prepara laptele de cartofi

Rețetă lapte de cartofi

Ingrediente

  • 800 de ml de apă caldă
  • doi sau trei cartofi albi curățați de coajă
  • două linguri de miere de albine sau sirop de arțar
  • 40 de g de migdale tocate
  • un praf de sare

Mod de preparare

Mai întâi de toate, vom curăța cartofii albi, îi vom spăla și îi vom tăia în formă de cuburi de dimensiuni potrivite. Mai departe, luăm o oală și punem puțină apă și sare. Apoi, punem cartofii la fiert.

Ca să ne dăm seama dacă legumele au fiert sau nu, luăm o furculiță  și împingem ușor cartofii cu vârful ascuțit. Dacă aceasta pătrunde ușor în cartofi și aceștia încep să se desfacă, atunci putem da oala de pe foc.

Deasupra turnăm o cană de apă caldă și transferăm totul într-un blender. Totodată, putem folosi și mixerul. Amestecăm foarte bine cartofii fierți, miigdalele tocate și mierea de albine, apoi strecurăm compoziția printr-o sită rară sau printr-o bucată de tifon.

Acum turnăm laptele într-o sticlă și-l depozităm în frigider. Laptele de cartofi se poate folosi la fel ca orice alt lapte vegetal. Așadar, consumă-l cu cerealele preferate la micul dejun sau adaugă-l în cafeaua aromată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...