Lanțul de magazine care vinde mai scump în România decât în Danemarca sau Suedia. Explicația năucitoare: ”Nu sunteți o țară ieftină”

Nicu Stan, Ioana Nechifor 29.05.2021, 21:29
Lanțul de magazine care vinde mai scump în România decât în Danemarca sau Suedia. Explicația năucitoare: ”Nu sunteți o țară ieftină”

Lanțul de magazine care vinde mai scump în România decât în Danemarca sau Suedia. Explicația năucitoare: ”Nu sunteți o țară ieftină”. Detaliile incredibile, în articolul de mai jos.

Șocant. Un magazin din România vinde marfa mai scumpă ca în Danemarca, Suedia sau Belgia

Există un lanț de magazine care vinde mai scump în România decât în Danemarca sau Suedia. Explicația magazinului este năucitoare.

Un bărbat din Cluj a descoperit că un popular lanţ de magazine practică în România preţuri mai mari decât în ţări prospere cum sunt Danemarca, Olanda sau Belgia. De asemenea, în Bulgaria, preţurile sunt în multe cazuri cu aproape 50% mai ieftine ca în România. Explicaţia retailerului este una surprinzătoare.

Jysk vinde mai scump in Romania ca in Suedia, Begia sau Olanda
Jysk vinde mai scump in Romania ca in Suedia, Begia sau Olanda

Jysk vinde marfă scumpă în România

Strategia comericială mai mult decât bizară este practicată de cunoscutul lanţ internaţional de retail JYSK, brand unde se  comercializează produse pentru casă şi grădină.

Jysk este prezent în peste 51 de ţări din întreaga lume, dar mai ales din Europa, printre care se regăsește țara noastră.

Jysk are in Romania zeci de magazine

JYSK s-a dezvoltat în ultimii ani în România şi a deschis zeci de magazine, în toate marile oraşe. Surprinzător este că în multe situaţii preţurile practicate de retailerul danez sunt mai mari în România decât în Vestul Europei, în contextul în care puterea de cumpărare a românilor este, conform statisticilor oficiale, printre cele mai mici de pe continent.

Spre exemplu, în magazinele din țara noastră ale companiei Jysk, un set de mobilier pentru terasă care poartă numele comercial ”Glamsjberg” costă 9.999 lei, cu aproximativ cu 25-30% mai scump decât este preţul afişat pentru produsul similar, în varianta online, de magazinele din ale ţări ale amintitului brand scandinav.

Care este diferența de preț

Produsele sunt mai ieftine chiar şi în Olanda sau Belgia, țări cu cele mai mari salarii la nivelul UE. În ambele situații, setul Glamsjberg se vinde la 1.500 de euro, echivalentul a 7.375 lei. Pe de altă parte, în Bulgaria, produsul este şi mai accesibil: 2.750 de leva, ceea ce înseamnă 6.922.37 lei.

”Voiam să-mi iau de la ei un set pentru terasă, dar am descoperit că preţurile de la noi sunt mai mari decât cele pe care le practică în alte ţări. La bulgari totul e pe la jumătate, dar surpriza e că e mai ieftin şi în Italia sau Belgia, ca să nu mai vorbesc de Danemarca sau Olanda”, a spus clujeanul.

Ce spune Jysk despre această situație

Într-un răspuns formulat, Jysk a explicat că preţurile mai mari din România rezultă din chiriile mai scumpe, costurile de transport mai mari, precum şi legislaţia privind promoţiile.

”Referitor la costuri, România nu este cea mai ieftină ţară. De exemplu, chiriile pe care le plătim în România pentru spaţiile în care funcţionează magazinele sunt net superioare unor ţări mult mai bogate, precum Olanda, Grecia sau Italia. Cel mai mare cost al companiei este reprezentat de chirii. Din cauza lipsei infrastructurii, şi costurile legate de transportul mărfii sunt mult mai mari decât în alte ţări care au o infrastructură bună. Politicile de cheltuieli diferă, aşadar, de la ţară la ţară”, au spus reprezentanţii JYSK, adăugând că în alte ţări legislaţia privind politica de preţuri a operatorilor economici poate fi diferită.