La Roland Garros s-a ajuns la arestări. Două românce implicate într-un scandal uriaș

Gabriel Peneș 04.06.2021, 14:05
La Roland Garros s-a ajuns la arestări. Două românce implicate într-un scandal uriaș

La Roland Garros s-a ajuns la arestări. Două românce implicate într-un scandal uriaș ce vizează de fraudă și corupție sportivă. Jucătoarea reținută de poliția franceză a fost anchetată încă de la precedenta ediție a marelui turneu parizian pentru comportamentul dubios în timpul partidei de dublu disputate împotriva româncelor Patricia Țig și Andreea Mitu. Sigur, jucătoarele noastre au fost „prinse” fără nicio vină într-o anchetă care a vizat-o pe una dintre adversarele lor.

La Roland Garros s-a ajuns la arestări

Nu e liniște la Paris la această ediție a turneului de Grand Slam. La Roland Garros s-a ajuns la arestări. Poliția franceză a reținut-o, joi seară, pe jucătoarea rusă Iana Sizikova, scrie prosport.ro. Ea a fost „ridicată” după încheierea partidei de dublu pe care tocmai o pierduse alături de conaționala Ekaterina Alexandrova (Rusia), în fața australiencelor Storm Sanders și Ajla Tomljanovic. Investigația organelor de anchetă din Franța a început încă din toamna trecută, de la ediția precedentă a Roland Garrosului. Atunci, cuplul Iana Sizikova (Rusia) – Madison Brengle (SUA) a pierdut în fața româncelor Andreea Mitu – Patricia Țig. Scorul a fost 7-6, 6-4 pentru românce.

Dar ceva suspect s-a petrecut în ghemul 5 al celui de-al doilea set. Procurorii francezi susţin că a existat un aranjament la pariuri, după ce s-ar fi mizat sume uriaşe pe câștigarea acelui ghem de către perechea română. Cea suspectată de trucare a fost adversara din Rusia. Atunci, Iana Sizikova a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea ușor de returnat. Perechea noastră a obţinut break-ul la zero şi a ajuns la conducere, 3-2. Ulterior, Mitu și Țig și-au adjudecat setul și meciul. A fost demarată, la acel moment,  o anchetă. Investigaţiile au fost încredinţate Serviciului central pentru curse şi jocuri de noroc (SCCJ), după cum a precizat procuratura din Paris.

La Roland Garros s-a ajuns la arestări. Două românce implicate într-un scandal uriaș
La Roland Garros s-a ajuns la arestări. Andreea Mitu și Patricia Țig au ajuns, fără voia lor, în centrul unui scandal de trucare de meciuri

Două românce implicate într-un scandal uriaș

Mitu și Țig au fost „prinse” fără voia lor în acest megascandal, dat fiind că atitudinea dubioasă al Sizikovei a fost remarcată în partida contra lor. La momentul respectiv, s-a vorbit de sume anormal de ridicate ce s-au pariat pe acel meci, ba chiar pe deznodământul acelui ghem din setul secund. E vorba de zeci de milioane de euro mizate într-o partidă din primul tur al probei de dublu, ce implica jucătoare nu foarte cunoscute. Acum, anchetatorii francezi au decis arestarea rusoaicei care, de altfel, venise foarte senină la noua ediție a turneului de Grand Slam.

Andreea Mitu a făcut pereche, în acest an, cu Yulia Putintseva din Kazakhstan. Cele două au fost învinse de dublul Alicja Rosolka (Polonia) – Coco Vandeweghe (SUA), cu 6-3, 3-6, 2-6. La rândul ei, Patricia Țig a fost eliminată, la simplu, în primul tur, de Naomi Osaka, locul 2 WTA. După victorie, nipona nu s-a prezentat la conferința de presă, invocând stresul provocat de jurnaliști, pe fondul problemelor sale cu depresia și anxietatea. În cele din urmă, Osaka s-a retras din turneu, spre norocul unei alte românce, Ana Bogdan, cu care trebuia să joace în turul 2. Vineri, înceoând cu ora 18.00, Bogdan o va întâlni în turul 3 pe spaniola Paula Badosa.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....