La ce temperatură se spală perdelele, de fapt. Greşeala comisă de prea multe gospodine

Ioana Bucur 08.05.2022, 10:41
La ce temperatură se spală perdelele, de fapt. Greşeala comisă de prea multe gospodine

Sunt element de design, dând eleganță și iluzia unei încăperi înalte. Totodată, au și rol de barieră între casă și lumea din exterior, ceea ce înseamnă că devin un magnet pentru praf, așa că trebuie curățate în mod regulat, dar nu oricum. Află la ce temperatură se spală perdelele, de fapt, dacă nu vrei să ajungi în situația neplăcută de a fi nevoită să le schimbi.

Cum se îngrijesc și se spală perdelele

Uneori, oricât de mult am ține geamurile deschise în cameră, tot nu reușim să scăpăm de mirosul de „închis”. Vinovate ar putea fi chiar perdelele ticsite de praf și alte particule ce intră în casă. Tocmai de aceea ar trebui spălate în mod regulat.

Dacă nu sunt spălate cum trebuie, țesătura se va degrada și va fi nevoie să le schimbăm, lucru nedorit, mai ales în condițiile în care un set nou de perdele nu vine la un preț tocmai mic.

Înaite să pregătim mașina de spălat haine, vom ține cont de materialul din care acestea sunt facute, dar si de temperatura la care se va face spălarea. Toate aceste informații sunt cu siguranță menționate pe eticheta produsului și nu ar trebui niciodată să te abați de la aceste instrucțiuni.

Dacă te confrunți cu pete pe perdele, se pot scoate destul de ușor cu apă și săpun.

La ce temperatura se spala perdelele, de fapt. Greseala comisa de prea multe gospodine

Detergentul pudră, „inamicul numărul unu”

Dacă perdeaua ta are un model imprimat, nu folosi detergent pudră pentru că, de cele mai multe ori, acest tip de produs conține și substanțe de albire, iar rezultatul final ar putea fi unul nedorit. Recomandate sunt săpunul și detergentul lichid. În plus, ele nu se usucă niciodată la soare și nici nu se calcă.

Revenind la procesul de curățare, temperatura la care se spală perdelele se schimbă în funcție de materialul din care sunt făcute. Apa nu ar trebui să aibă mai mult de 50 de grade Celsius și este important ca mașina să aibă un program de stoarcere sau de centrifugare minimă.

Satinul își va pierde din strălucire dacă este spălat la o temperatură prea mare sau cu un detergent puternic. Perdelele vopsite manual, in culori naturale, si nu sintetice, chimice, trebuie spalate doar de mana, folosind sapun de casa, in vreme ce perdelele din bumbac sunt cel mai putin pretentioase, iar cele din tul ala prin cufundarea lor rapida intr-un vas cu apa calduta in care a fost dizolvat putin sapun, fără să fie frecate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...