La ce temperatură se spală, de fapt, prosoapele. E greșeala pe care o face toată lumea

Iancu Andreea 30.11.2021, 00:06
La ce temperatură se spală, de fapt, prosoapele. E greșeala pe care o face toată lumea

Una dintre cele mai plăcute senzații pe care le resimțim după o zi plină este aceea de relaxare atunci când ieșim din duș. Iar prosoapele catifelate și proaspete sunt perfecte pentru a alunga greutățile și stresul acumulate peste zi. Însă pentru asta este nevoie ca acestea să fie impecabile. Deși nu este o procedură dificilă, puține gospodine cunosc totuși la ce temperatură se spală prosoapele, astfel încât acestea să fie igienizate, multe dintre ele făcând aceeași greșeală.

Care este temperatura la care se spală prosoapele

Pentru a te bucura de o experiență plăcută după fiecare baie, este nevoie să acorzi o atenție specială prosoapelor. Acestea sunt apreciate atunci când sunt perfect igienizate, au un parfum plăcut și sunt totodată catifelate. Pentru asta este important și modul în care se spală, dar și temperatura la care prosoapele sunt curățate. Multe gospodine nu îndeplinesc această condiție specială.

Specialiștii afirmă că prosoapele trebuie să fie spălate separat imediat după ce au fost cumpărate, având același tip de culori alături, astfel încât să nu se strice culoarea lor. Totodată, un aspect esențial este legat de temperatură. Prosoapele sunt igienizate corespunzător la o temperatură de 60 de grade Celsius. La această valoare, bacteriile și virușii sunt distruși. Pe de altă parte, dacă nu folosești prosoape de bumbac, ci de velur, acestea din urmă se spală la 40 de grade Celsius pentru a le păstra mai bine culoarea și textura moale.

Care este temperatura la care se spală prosoapele
Cum se spală corect prosoapele

Sfaturi utile pentru prosoapele de bumbac

Unul dintre cele mai importante trucuri după ce ai igienizat prosoapele este acela de a le usca într-o mașină de uscat. Acestea vor deveni mai pufoase ca urmare a acestui proces. Pe de altă parte, un sfat important este legat de prima spălare a acestora. Prosoapele ar trebui lăsate la înmuiat în apă rece timp de 24 de ore. Astfel, fibrele de bumbac se vor deschide și deci prosopul va avea o capacitate mai mare de absorbție, înlăturându-se totodată vopseaua în exces, dacă există.

Pentru a igieniza și mai bine prosoapele, poți adăuga puțin oțet în apă, acesta fixând mai bine vopseaua și păstrând nuanțele pentru mai mult timp. Totodată, este important să nu folosești balsam de rufe pentru spălarea prosoapelor. Chiar dacă ai crede că acesta ajută fibrele de bumbac să fie mai moi și deci prosoapele să fie mai pufoase, în realitate balsamul lasă o peliculă. Aceasta afectează capacitatea de absorbție și uscare a prosoapelor, care devin îngreunate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...