Cozonacul este, fără nicio îndoială, desertul preferat al românilor și este nelipsit din meniul pentru mesele de Paște și Crăciun. Dar este nevoie de timp și răbdarea pentru prepararea cozonacului, însă pentru a ieși pufos și delicios trebuie să ții cont și de câteva trucuri, iar cel mai important este temperatura la care se coace.
Nu mai este mult până la venirea sărbărilor de iar. cumpărăturile pentru masa în familie de Crăciun sunt în toi. Însă atmosfera de aceasă mare sărbătoare nu este completă daca lipșește mirosul de cozonac aromat, proaspat scos din cuptor. Dar pentru a face un cozonac pufos și gustos trebuie să știi la ce temperatură se cocace.
Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor, dar prepararea lui poate da bătăi de cap gospodinilor. Mai ales dacă nu țin cont de anumite trucuri, iar unul dintre secrete este temperatura la care se coace cozonul. Pentru ca un cozonac să fie bine copt și ușor rumenit, trebuie să stea în cuptorul preîncălzit aproximativ o oră: pentru un cuptor electric 200 de grade, iar pentru unul clasic maximum 175 de grade.
Cozonacul este o prăjitură tradițională românească, iar ingredientele principale pentru prepararea aluatului acestuia sunt drojdie, făină, lapte, zahăr, ouă, unt și pentru un gust mai plăcut se adaugă esențe și zahăr vanilat, iar pentru umplutură este nevoie de cacao, nuci, rahat sau stafide. Cozonacii pot fi făcuți sub diverse forme, drepți, rotunzi, simpli sau impletiți.
Nu multe gospodine reușesc să prepare cozonacul pe care îl doresc, de aceea ar fi bine să ții cont de câteva trucuri. Iată care sunt acestea:
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]