La ce se foloseşte sucul acidulat cu lămâie în gospodărie. Trucul care te scapă imediat de mizerie

Badea Violeta 19.06.2022, 08:55
La ce se foloseşte sucul acidulat cu lămâie în gospodărie. Trucul care te scapă imediat de mizerie

Folosești sucul acidulat cu lămâie doar pentru a-ți potoli setea? Ei bine, află că nu utilizezi decât o mică parte din potențialul acestuia. Mai mult decât un simplu lichid dulce, sucul acidulat cu lămâie ascunde încă multe secrete și nu există niciun dubiu cu privire la eficiența sa în gospodărie. Iată cum te poate scăpa de mizerie!

Moduri neobișnuite de a folosi sucul acidulat cu lămâie

Băuturile carbogazoase nu sunt permise în unele gospodării în aceste vremuri, dar chiar și cei mai atenți la sănătate pot găsi câteva motive pentru a păstra o cutie de suc acidulat cu lămâie prin casă. Surprinzător sau nu, acesta te poate ajuta să cureți obiectele din argint.

Bijuterii, tacâmuri sau monede, toate îți pot recăpăta strălucirea de altădată cu ajutorul sucului acidulat cu lămâie. Tot ceea ce trebuie să faci este să introduci obiectele de argint într-un recipient cu acest lichid. După aproximativ o oră și jumătate, acestea vor străluci.

De asemenea, obiectele de argint se mai pot curăța și cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Dar mai întâi, trebuie să pui la fiert un litru de apă cu o lingură din acest ingredient şi o bucată de folie de aluminiu.

Apoi tot ce îți mai rămâne de făcut este să introduci timp de minimum 10 secunde argintăria în oală. După ce a expirat acest timp, scoate-o cu ajutorul unui cleşte de bucătărie. Vei observa că negreala a dispărut complet, iar obiectele tale de argint arată ca și noi.

Sucul acidulat cu lamaie curata obiectele din argint
Sucul acidulat cu lamaie curata obiectele din argint

Sucul acidulat cu lămâie curăță eficient baia

Curățarea zilnică a chiuvetei este foarte importantă, fiindcă așa previi petele. Utilizează apă caldă și detergent pentru a curăța chiuveta după fiecare folosire.

Nu uita, însă, să acorzi atenție și materialului din care este confecționată chiuveta pentru a aplica cea mai bună soluție de curățat. Pentru a curăța porțelanul și cermica, folosește apă caldă și săpun. Pentru inox, alege să folosești sucul acidulat cu lămâie sau bicarbonatul de sodiu diluat în apă.

De asemenea, sucul acidulat de lămâia te ajută cu cureți și vasul de toaletă. Amestecă acest lichid cu bicarbonat de sodiu și otet. Ulterior, aplică pasta obținută pe vasul de toaletă și lasă să acționeze circa o jumătate de oră, după care îndepărtează cu o perie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...