La ce poți folosi soluția cu bicarbonat de sodiu si oțet. Face adevărate minuni în casă

Ana Anitoiu 24.11.2020, 18:03
La ce poți folosi soluția cu bicarbonat de sodiu si oțet. Face adevărate minuni în casă

Soluția cu bicarbonat de sodiu si oțet are multiple întrebuințări, la curățenie, și poate face adevărate minuni în casă. Ingredientele sunt ieftine, naturale, și pot îndepărta foarte repede și ușor pete pe care unele produse mai scumpe nu le dovedesc.

La ce se poate folosi soluția cu bicarbonat de sodiu si oțet

Soluția cu bicarbonat de sodiu și oțet poate fi folosită, de exemplu, pentru a reda strălucirea pentru cele mai multe obiecte din porțelan, aflate în baie. Pentru acest lucru poate fi folosit amestecul cu puțină apă, într-un pulverizator. Chiuveta, cada și bazinul de toaletă vor sclipi!

Altfel, se poate folosi soluția cu bicarbonat de sodiu și oțet ca atare, cu ajutorul unui burete nu prea abraziv, cu care se freacă suprafețele ce necesită curățare. Se lasă să acționeze puțin. Ulterior, se poate folosi o lavetă pentru a le șterge. Poate fi adăugat pe lavetă și un ulei esențial ca cel de portocală, mentă sau lavandă. Se poate folosi și doar apă.

Cum se pregătește soluția banală cu bicarbonat de sodiu și oțet, pentru curățenie

Soluția banală cu bicarbonat de sodiu și oțet se poate pregăti ușor, în orice recipient mic din casă – de la un bol de supă sau o cană de ceai, la o caserolă. Amestecul se prepară cu doar câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu și cu două linguri de oțet alb.

Apoi, soluția cu bicarbonat de sodiu și oțet obținută se poate pune într-un recipient cu pulverizator, cu puțină apă, sau se poate folosi ca atare, așa cum am menționat. Astfel, în doi timpi și trei mișcări, se obține un produs de curățenie ieftin, natural, ce nu lasă de dorit.

La ce poti folosi solutia cu bicarbonat de sodiu si otet, in casa
Bicarbonat de sodiu

Soluția cu bicarbonat de sodiu și oțet, în război cu petele de săpun uscat

Această soluție de curățare simplă cu bicarbonat de sodiu și oțet și naturală este și un bun dezinfectant, dacă se folosește corespunzător. În plus, amestecul celor două ingrediente banale ies victorioase din războiul cu petele încăpățânate de săpun uscat.

Pentru această misiune, se umple o cană cu bicarbonat de sodiu, la care se adaugă tot pe atât de mult oțet, până când se formează o pastă. Apoi, pasta se aplică pe zonele acoperite de pelicula de săpun vechi, inclusiv pe robineții din inox, și se lasă să acționeze, timp de aproximativ 5-8 minute. Apoi, suprafețele se clătesc foarte bine cu apă și se șterg cu o cârpă uscată.

Ce alte pete poate îndepărta bicarbonatul de sodiu

De altfel, bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a îndepărta petele de pe tigăile arse. Trucul este simplu și nu implică mult efort. Este nevoie doar de un alt ingredient la îndemână. La final, vasele de bucătărie vor fi ca noi și nu vor mai trebui să fie aruncate la gunoi și înlocuite. Detalii, AICI!

Soluția cu bicarbonat de sodiu poate fi un inamic feroce și pentru petele de mucegai de pe pereții din casă. Tot ce trebuie făcut este să se pulverizeze soluția, cu puțină apă, pe pereții afectați. Se lasă să acționeze și se urmărește cu uimire cum dispar petele de mucegai, ce pot pune în pericol sănătatea familiei. Vezi AICI cum pregătești soluția corect, pentru acest scop!

Urmăriți Impact.ro și pe