La ce oră se închid magazinele Profi în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Emanuela Pană 25.10.2021, 16:54
La ce oră se închid magazinele Profi în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Situația pandemică s-a agravat în România în ultimele săptămâni, fapt pentru care autoritățile introduc noi măsuri restrictive. Regulile intră în vigoare începând de astăzi și sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile. Printre altele, autoritățile au decis ca toate magazinele din țară să aibă un program mai scurt, astfel că ora de închidere a acestora s-a modificat. Care este intervalul orar în care clienții Profi își pot face cumpărăturile? Afli în rândurile de mai jos.

La ce oră se închid magazinele Profi începând de azi

Magazinele, restaurantele și toți operatorii economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii vor avea un program de funcționare mai scurt începând de astăzi, 25 octombrie, ca urmare a noilor reguli și restricții impuse de autorități pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19).

Pe cale de consecință, ora de închidere a magazinelor, a mall-urilor și a hypermarketurilor nu va mai fi cea pe care o cunoșteam până acum, ci va fi adaptată noilor măsuri. Persoanele care obișnuiesc să își facă cumpărăturile în weekend sau după terminarea programului de lucru trebuie să știe că magazinele Profi nu vor mai fi deschise până la ora 22:00 începând de astăzi.

Ora la care magazinele Profi își deschid ușile pentru clienți va rămâne în continuare aceeași, respectiv 07:00 de luni până vineri și 08:00 în zilele de duminică, însă ora de închidere a acestora a fost modificată. Ca urmare a noilor măsuri restrictive, toate magazinele din țară atât cele mari, cât și cele mici, „de cartier“, printre care se numără și Profi, își vor încheia programul la ora 21:00, pentru următoarele 30 de zile, indiferent că vorbim despre zile lucrătoare sau despre weekend.

Așadar, clienții magazinelor Profi și nu numai vor avea cu o oră mai puțin la dispoziție pentru a-și face cumpărăturile. Printre măsurile suplimentare de control a pandemiei se numără și închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor pentru o perioadă de o lună de zile.

Citește și: La ce oră se închid magazinele Mega Image în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Programul magazinelor din țară a fost modificat

De asemenea, la o oră după închiderea magazinelor, respectiv 21:00, intră în vigoare carantina de noapte, valabilă de la 22.00 la 5.00 dimineața. În timpul acesteia se vor putea deplasa nestingherite doar persoanele care au certificat verde, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Care este programul de funcționare al magazinelor Profi pentru următoarele 30 de zile, cât vor fi în vigoare noile restricții
Care este programul de funcționare al magazinelor Profi pentru următoarele 30 de zile, cât vor fi în vigoare noile restricții

Cei care se deplasează în interes de serviciu în intervalul mai sus menționat trebuie să aibă asupra lor o adeverință de la angajator, completată și semnată, iar persoanele nevaccinate care ies din casă pentru motive întemeiate (vaccinarea, îngrijirea sau însoțirea copilului, asistența persoanelor în vârstă sau bolnave sau celor cu dizabilități ori în cazul unui deces al unui membru de familie) trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere completată și semnată.

Restricții aprobate de CNSU:

 • Art.1 – (1) Se propune interzicerea desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, în intervalul orar 21,00-05,00. Între orele 21,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 • (2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică și activităților sau evenimentelor organizate și desfășurate de persoanele fizice, operatorii economici, instituțiile publice în următoarele domenii:
 • a) instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise;
 • b) săli de sport și/sau fitness;
 • c) jocuri de noroc;
 • d) piscine interioare;
 • e) locuri de joacă pentru copii;
 • f) săli de jocuri;
 • g) târguri, bâlciuri, talciocuri.
 • (3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, etc., în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
 • (4) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, prevăzuți la alin. (1), cu excepția celor prevăzuți la alin. (3), se desfășoară până la capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
 • (5) Organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la alin. (2) este permisă, în intervalul orar 05,00-21,00, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 • (6) Prin excepție de la prevederile alin. (1), (2), (3) și (4), unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
 • Art.2 – (1) Se propune interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci.