La ce oră se închid magazinele Lidl în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Emanuela Pană 25.10.2021, 20:25
La ce oră se închid magazinele Lidl în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Începând de astăzi, 25 octombrie, în România intră în vigoare noile restricții impuse de autorități pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19, iar una dintre noile măsuri are în vedere programul magazinelor și al supermarketurilor din țară. Astfel, potrivit noilor măsuri, magazinele, restaurantele și toți operatorii economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii vor închide mai devreme. Până la ce oră își vor putea face clienții Lidl cumpărăturile? Afli în continuare.

Cum vor funcționa magazinele Lidl pe perioada restricțiilor

Autorităție introduc noi măsuri restrictive în România începând de astăzi, măsuri suplimentare de control a pandemiei de COVID-19, prin care se instituie carantina de noapte, se interzice organizarea evenimentelor private pentru o perioadă de 30 de zile, se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, iar pentru multe activități este necesar certificatul de vaccinare sau de trecere prin boală (ca de exemplu pentru accesul în instituțiile publice).

Noile măsuri se răsfrâng și asupra programului de funcționare al magazinelor, care sunt obligate să închidă mai devreme. Regula se aplică atât supermarketurilor precum Auchan, Kaufland, Carrefour, Cora, Lidl sau Mega Image, cât și magazinelor mici, „de cartier“ și este valabilă pentru următoarele 30 de zile.

Astfel, programul Lidl se schimbă începând de azi, fiind adaptat noilor măsuri. Dacă și tu te numeri printre clienții fideli ai discounterului german, atunci cu siguranță ți-ar prinde bine să știi noul program de funcționare al magazinelor sale. Indiferent că preferi să-ți faci cumpărăturile în zilele de weekend sau după terminarea programului de lucru, este important să știi că ora de închidere a magazinelor va fi aceeași pe toată durata săptămânii.

În ceea ce privește ora la care magazinele Lidl își vor deschide ușile pentru a-și primi clienții, aceasta nu se va modifica, astfel că de luni până sâmbătă, unitățile Lidl își vor începe programul cu clienții de la ora 07:00, în vreme ce duminică magazinele se vor deschide la 08:00. Dacă până acum ne-am obișnuit ca lanțul de magazine german să închidă la ora 22:00, ei bine, lucrurile se schimbă de astăzi.

Citește și: La ce oră se închid magazinele Mega Image în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Programul acestora a fost modificat și este valabil de astăzi

Începând de azi, 25 octombrie, magazinele Lidl vor închide cu o oră mai devreme, respectiv 21:00, ca urmare a noilor măsuri impuse de autorități. Regula este valabilă pentru toate magazinele, restaurantele și toți operatorii economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii din țară. Totodată, barurile, cluburile și discotecile vor fi închise pentru următoarele 30 de zile.

Care este programul de funcționare al magazinelor Lidl pentru următoarele 30 de zile
Care este programul de funcționare al magazinelor Lidl pentru următoarele 30 de zile

Pe toată perioada restricțiilor se vor putea deplasa nestingherite persoanele cu certificat de vaccinare sau de trecere prin boală, căci la o oră după închiderea magazinelor este instituită carantina de noapte, valabilă de la 22:00 la 5:00 dimineața.

Restricții aprobate de CNSU:

  • Art.1 – (1) Se propune interzicerea desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, în intervalul orar 21,00-05,00. Între orele 21,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
  • (2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică și activităților sau evenimentelor organizate și desfășurate de persoanele fizice, operatorii economici, instituțiile publice în următoarele domenii:
  • a) instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise;
  • b) săli de sport și/sau fitness;
  • c) jocuri de noroc;
  • d) piscine interioare;
  • e) locuri de joacă pentru copii;
  • f) săli de jocuri;
  • g) târguri, bâlciuri, talciocuri.
  • (3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, etc., în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
  • (4) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, prevăzuți la alin. (1), cu excepția celor prevăzuți la alin. (3), se desfășoară până la capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
  • (5) Organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la alin. (2) este permisă, în intervalul orar 05,00-21,00, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  • (6) Prin excepție de la prevederile alin. (1), (2), (3) și (4), unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • Art.2 – (1) Se propune interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...