La ce folosesc condimentele, de fapt. Sigur nu știai aceste trucuri utile

Badea Violeta, Mihai Ianoși 14.09.2021, 11:01
La ce folosesc condimentele, de fapt. Sigur nu știai aceste trucuri utile

Condimentele pot fi găsite în orice bucătărie și sunt folosite pentru a da gust preparatelor culinare, dar este păcat să te limitezi doar la atât. Mirodeniile pot avea și alte întrebuințări. Așadar, e bine să profiți de toate calitățile acestora în cele mai diverse moduri. Iată câteva trucuri utile!

Întrebuințări ale condimentelor

Cu siguranță, mulți oameni iubesc mirosul și gustul pe care-l oferă condimentele mâncărurilor. Ei bine nu acelaşi lucru putem spune și despre insecte. Acestea urăsc aromele de scorțișoară, așa că, dacă ai probleme cu invazia acestor vietăți, tot ceea ce trebuie să faci este să presari puțină scorţişoară în locurile pe unde trec de obicei şi vor fi alungate ca prin minune.

Sau dacă vrei să-ți fie mai ușor, amesteca ulei esenţial de scorţişoară cu apă și adaugă conținutul într-un recipient pentru a-l pulveriza în colțurile frecventate de diverse insecte sau furnici. Printre micile viteți care pot fi alungate cu scorțișoară se numără și ploșnițele. Tot ceea ce trebuie să faci este să stropești lenjeria de pat cu câteva picături de ulei esenţial de scorţişoară. De asemenea, acest condiment te poate scăpa de ţânţari, musculiţe, viespi sau păienjeni.

Intrebuintari ale condimentelor
Intrebuintari ale condimentelor

Condimentele te pot ajuta să-ți creezi propria vopsea

Condimentele pot face adevărate minuni în gospodărie. Pare ireal, dar acestea te pot ajuta să-ți creezi propria vopsea. Cum este posibil? Ei bine,  iată ce ai de făcut. Într-un bol adaugă o lingură de orice condiment viu colorat cu puţină apă și amestecă bine până obţii o pastă. Cu toate că ingredientul nu se va dizolva în întregime, acesta va colora apa. Soluția va putea fi folosită pentru a decora ouă de Paşte sau pentru a crea diverse picturi.

Mai mult, condimentele te pot ajuta la prepararea anumitor băuturi. Una dintre cele mai renumite este ginul. Puțină lume știe că marii producători folosesc diverse condimente pentru a obține acele arome gustoase ale băuturilor. Printre cele mai folosite se numără: coriandru, anason, piper negru, scorţişoară, şofran.

În plus, scorţişoara şi nucşoara au fost și sunt folosite și în medicină. Aceste mirodenii extrem de cunoscute au fost folosite pentru a realiza tot felul de calmante şi de pastile care induc somnul. Cu toate acestea, medicii nu recomandă consumul exagerat de nucşoară, fiindcă poate provoca halucinaţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...