La câte cazuri noi de Covid pe zi va ajunge România. Previziunea lui Alexandru Rafila

Stan Filon 05.11.2020, 16:39
La câte cazuri noi de Covid pe zi va ajunge România. Previziunea lui Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila vine cu vești devastatoare pentru români! Acesta a recunoscut că în luna decembrie s-ar putea să înregistrăm chiar și 25 de mii de cazuri noi de infecții în fiecare zi! Medicul a spus că sistemul medical nu este un elastic pe care să-l întinzi, iar numărul persoanelor decedate ar putea să se tripleze!

Alexandru Rafila spune că în decembrie am putea avea 25.000 de noi cazuri de infecții pe zi

Întrebat într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD dacă este posibil ca până în luna decembrie să se depăşească 25.000 de cazuri noi pe zi de COVID-19, Rafila a răspuns: „Da, este o variantă posibilă. Dacă astăzi avem aproape 10.000 de cazuri, vă daţi seama că am avut câte un salt de la o săptămână la alta şi mă refer la media cazurilor, nu la o zi nume, iniţial de 500 de cazuri, ulterior de 1.000, acum avem un salt de aproape 2.000 de cazuri de la o săptămână la alta şi atunci, în mod evident, dacă asistăm la intervale de 7 zile, 10 zile, că avem un salt major. Se poate ajunge la această situaţie”.

Reprezentatul României la OMS a adăugat că problema „majoră” nu este a numărului de cazuri, ci este legată de pacienţii care au forme medii şi care trebuie internaţi şi de cei care au forme grave şi trebuie duşi la terapie intensivă.

Alexandru Rafila nu exclude ca in decembrie sa avem 25 de mii de cazuri pe zi
Alexandru Rafila nu exclude ca in decembrie sa avem 25 de mii de cazuri pe zi

Numărul morților s-ar putea tripla

„Aceste două elemente dacă sunt nerezolvate – şi sistemul de sănătate nu este un elastic pe care îl întinzi la nesfârşit -, atunci aceşti pacienţii cu forme medii nu vor putea fi internaţi şi vor ajunge să facă forme grave, cei cu forme grave vor ajunge să devină pacienţi critici şi va creşte foarte mult mortalitatea. Acum am avut cel mai mult 146 de decese într-o zi. Noi deja suntem ca şi nivel în Uniunea Europeană, cu toate că incidenţa cumulată din ultimele două săptămâni ne plasează undeva pe locul 10-12, ca şi mortalitate suntem pe locul 3-4. Asta ne arată că în momentul în care eu, ca număr de cazuri, o să ajung la una dintre primele poziţii în UE o să explodeze mortalitatea, se va dubla, se va tripla”, a explicat Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 9.714 de noi cazuri de coronavirus. Până astăzi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus(COVID – 19). 7.540 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Numai în ultimele 24 de ore au decedat 121 de oameni.

Urmăriți Impact.ro și pe