Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a publicat tarifele la RCA pentru următoarea perioadă. Începând de acum acestea vor fi calculate în funcţie de vârstă şi motorul maşinii. Potrivit informaţiilor publicate în raportul ASF, prima de referinţă începe de la 780 lei, nivelul cel mai mic și urcă până la 3.551 lei.
Raportul ASF precizează că pentru persoanele tinere cu vârsta de sub 30 de ani, considerate mai neexperimentate la volan, prima brută de risc începe de la 1.283 lei, în condiţiile în care capacitatea cilindrică a maşinii este 1.200 cmc sau mai mică, dar poate ajunge la 3.551 lei în condiţiile în care motorul maşinii depăşeşte capacitatea cilindrică de 2.500 cmc.
Polițele RCA cu decontare directă le sunt utile șoferilor, pentru că în cazul în care sunt implicați într-un accident nu mai trebuie să aștepte după firma de asigurări a celui vinovat. Conducătorii auto pot merge direct la service să-și repare mașinile lovite de alte autoturisme, prin intermediul propriilor polițe.
În acest fel, șoferii pot salva timp, întrucât nu mai este necesar să fie întocmit un dosar de daună, iar mașina de care au nevoie le este reparată mai repede.
RCA cu decontare directă a fost introdusă în urmă cu cinci ani în țară. De atunci și până în prezent, între 10 și 20% dintre clienții firmelor de asigurări au cumpărat o astfel de poliță prin care le pot fi reparate mai repede mașinile în cazul în care sunt loviți de alte automobile.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Pentru acordarea unei polițe RCA cu decontare directă trebuie să fie îndeplinite câteva condiții: accidentul auto să se fi produs pe teritoriul României, autovehiculele implicate să fie înmatriculate sau înregistrate în țară; prejudiciile să fie produse exclusiv vehiculelor; ambele vehicule implicate să aibă asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabilă la data evenimentului rutier, iar prejudiciile să excludă vătămările corporale