La cât a ajuns averea lui Eric Yuan. Deținătorul platformei Zoom a înregistrat în ultimele luni creșteri record

Andrei Cezar 02.09.2020, 20:43
La cât a ajuns averea lui  Eric Yuan. Deținătorul platformei Zoom a înregistrat în ultimele luni creșteri record

Lui Eric Yuan, CEO-ul  La cât a ajuns averea lui Eric Yuan. Deținătorul platformei Zoom a înregistrat în ultimele luni creșteri record i-a crescut averea cu aproximativ 5 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce compania sa a înregistrat creșteri record în al doilea trimiestru al acestui an, potrivit Digi 24, care citează Business Insider.

Eric Yuan, avere cu 5 miliarde de dolari mai mare

Volumul vânzărilor aferent celui de-al doilea trimestru al acestui an a crescut cu 355% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Eric Yuan a intrat într-un grup select în care cei mai bogați oameni ai lumii, precum Jeff Bezos, Elon Musk sau Bill Gates au obținut profituri incredibile în timp de pandemie.

Serviciul de videoconferinţe al lui Yuan a făcut mai mulţi bani în ultimele trei luni decât în tot anul 2019, de vreme ce numărul oamenilor care lucrează de acasă a crescut masiv odată cu declanșarea crizei provocată de COVID-19. Acțiunile Zoom au crescut de patru ori în acest an, depășind toate aștepările analiștilor. În contextul acestei creșteri, compania și-a mărit ținta de venituri pentru anul 2021, de la 1,78-1,8 miliarde de dolari la 2,37-2,39 miliarde de dolari.

În momentul de față, averea lui Yuan este estimată la aproximativ 16,4 miliarde de dolari, în creștere cu 360% față de începutul acestui an. Valoarea de piață a platformei de teleconferințe Zoom este în momentul de față de aproximativ 129 de miliarde de dolari.

La cât a ajuns averea lui Eric Yuan. Deținătorul platformei Zoom a înregistrat în ultimele luni creșteri record
La cât a ajuns averea lui Eric Yuan. Deținătorul platformei Zoom a înregistrat în ultimele luni creșteri record

Musk a câștigat și a pierdut câteva miliarde de dolari în doar 24 de ore

Elon Musk este și el unul dintre cei a căror avere a cunoscut o creștere record în perioada pandemiei. Fondatorul Tesla a reușit, preț de o zi, să îi ia fața lui Mark Zuckerberg în topul celor mai bogați oameni ai lumii, ajungând pe locul trei.  Marți, averea lui Musk era estimată la 115 miliarde de dolari. Însă în doar 24 de ore a pierdut câteva miliarde de dolari în timp ce Zuckerberg a mai câștigat câteva sute de milioane de dolari și a ajuns, din nou, pe podiumul celor mai bogați oameni din lume.

Pierderea lui Musk se datorează anunțului făcut de Tesla, companie pe care a fondat-o, că își va vinde acțiuni în valoare de 5 miliarde de dolari.

Averea lui Elon Musk este estimată în prezent la 110 milioane de dolari, iar cea a lui Mark Zuckerberg la 112 miliarde de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe