La 11 ani de la tragedie, Adriana Bahmuțeanu vorbește despre copilul care i-a murit la doar 3 săptămâni de la naștere

Iancu Andreea 11.08.2020, 08:55
La 11 ani de la tragedie, Adriana Bahmuțeanu vorbește despre copilul care i-a murit la doar 3 săptămâni de la naștere

Adriana Bahmuțeanu a trecut prin clipe dureroase. În urmă cu 11 ani, copilașul născut i-a murit la scurt timp de la venirea pe lume. Vedeta a povestit în detaliu despre episodul extrem de tragic, petrecut în 2009. Deși nu mai poate da timpul înapoi, Adriana este convinsă că micuțul ei ar fi putut fi salvat, cu o îndrumare medicală corectă.

O afecțiune medicală i-a declanșat nașterea prematură

Fosta soție a lui Silviu Prigoană a suferit extrem de mult după ce și-a luat adio de la bebelușul pe care abia îl adusese pe lume. Adriana Bahmuțeanu ar fi trebuit să nu rămână însărcinată deoarece suferea de o problemă de sănătate, care ar fi împiedicat-o să aibă copii. Vedeta suferea de fibrom uterin, însă medicul care o urmărea a asigurat-o că poate rămâne gravidă.

”Am stat foarte mult să mă gândesc la de ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat. (…) Pentru că eu aveam o problemă de sănătate, eu nu ar fi trebuit să rămân gravidă! Să înțeleagă lumea: cu fibrom uterin, nu e indicat să rămâi gravidă. Fibromul ăla crește cu sarcina. Dar acest doctor, pentru că se vedea șef a spus: da, poți să rămâi gravidă. Te ajut eu să faci un copil. Și evident, fibromul meu a crescut, s-a făcut mai mare decât sarcina și a împins sarcina, a ”expulzat” copilul. Asta s-a întâmplat!”, a povestit Adriana Bahmuțeanu la Antena Stars.

Micuțul cuplului Adriana-Silviu Prigoană cântărea doar 900 de grame, fiind născut prematur. Din păcate, el s-a stins din viață la trei săptămâni, la Maternitatea Polizu. Totuși, cei doi au decis să îl boteze Eduard Darius.

Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană au trecut printr-o dramă
Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană au trecut printr-o dramă

Cum a trecut peste perioada dureroasă

Adriana Bahmuțeanu mărturisește că a fost dificil să facă față acestei vești. Mai cu seamă că starea sa de sănătate nu a fost una tocmai bună după nașterea micuțului. Din fericire, însă, ea a descoperit un medic ginecolog care a ajutat-o și îndrumat-o ulterior pentru a putea da naștere lui Eduard și lui Maximus.

”Nu știu dacă s-a instalat depresia, am avut o perioadă de furie împotriva acestui sistem. Din fericire, tot atunci, am descoperit un doctor extraordinar de bun, doctorul Horia Cioflan. El a încercat tot atunci să-mi salveze bebelușul, nu s-a reușit. Pe Eduard l-am făcut cu acest doctor, la scurt timp.

El m-a ajutat și cu fibromul mi-a spus să nu mă operez în România și m-a trimis în altă parte, m-a învățat ce am de făcut, după aceea am rămas gravidă și… Vreau să vă spun că după ce l-am născut pe Eduard… cu Eduard am stat vreo 6 luni cu perfuzia pe lustră… După ce am născut nu mai puteam să merg. Făcusem atrofie musculară și aveam nevoie de două persoane care să mă ajute, mă ridicam și cădeam.

Mi-a fost mai ușor să trec peste asta pentru că aveam deja un copil. Și a trebuit să-mi găsesc resursa interioară să depășesc momentul. Am stat la maternitatea Polizu trei săptămâni pe pat de cărămizi, pentru că trebuia să stau complet la orizontală, să nu mă mișc. Doctorii de acolo au făcut tot ce se putea face, doctorul care m-a îngrijit în timpul sarcinii, nu”, a mai spus Adriana Bahmuțeanu în cadrul interviului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...