Kremlinul ia măsuri pentru aprovizionarea armatei. Legea care îngrijorează întreaga lume: ruşii se pregătesc de un război prelungit

Andra Daoud 02.07.2022, 10:36
Kremlinul ia măsuri pentru aprovizionarea armatei. Legea care îngrijorează întreaga lume: ruşii se pregătesc de un război prelungit

Administrația din Rusia ia măsuri pentru a sprijini armata, în contextul unui război prelungit. Kremlinul creează premisele pentru mobilizarea economiei, pentru că se așteaptă ca războiul din Ucraina să se prelungească. Anunțul a fost făcut de Institutul pentru Studiul Războiului, într-o evaluare publicată recent. Cu ce probleme se confruntă soldații lui Vladimir Putin.

Kremlinul ia măsuri economice pentru a sprijini armata

În ultima zi a lunii iunie, Kremlinul a propus Dumei de Stat (Parlamenul rusesc) să dea un amendament la legile federale. Modificarea ar avea legătură cu aprovizionarea forțelor armate ruse și introduce „măsuri speciale în sfera economică”. Întreprinderile rusești ar urma să fie obligate să aprovizioneze operațiunile militare, precum și operațiunile antiteroriste.

Dacă amendamentul va fi adoptat, întreprinderile din Rusia nu vor mai putea să refuze comenzile date de stat. De asemenea, Kremlinul ar urma să poată modifica contractele angajaților, precum și condițiile de muncă. Aceștia ar putea fi obligați să lucreze pe timpul nopții sau în zilele în care sunt sărbători federale.

Administrația de la Kremlin a motivat amendamentul prin faptul că „operațiunea militară specială” care se desfășoară în prezent în Ucraina se confruntă cu probleme de aprovizionare. Cel mai mult se simte lipsa materialelor necesare pentru repararea echipamentelor militare distruse în luptă. Vladimir Putin își dorește mobilizarea economiei și a industriei, pentru a putea susține războiul început în luna februarie și prelungit mai mult decât s-ar fi așteptat administrația de la Moscova.

Kremlinul ia masuri pentru aprovizionarea armatei. Legea care ingrijoreaza intreaga lume. Rusii se pregatesc de un razboi prelungit
Rusia ia masuri economice pentru a sprijini armata

Probleme cu care se confruntă soldații ruși

Încă de la izbucnirea războiului, presa internațională a scris despre problemele cu care se confruntă soldații ruși trimiși să lupte în Ucraina. La început au apărut informații despre conservele cu alimente pe care le primeau soldații și s-a spus că acestea ar fi fost expirate de ani de zile. Apoi, soldații ruși s-au confruntat cu lipsa de echipamente care să îi protejeze de frig și umezeală. Vremea rea a făcut ravagii în primele săptămâni ale conflictului, iar soldații nu ar fi fost echipați corespunzător pentru a înfrunta viscolul și gerul.

În urmă cu o lună, au început să apară informații despre faptul că militarii ruși care ocupau teritoriul Herson au jefuit magazine și chiar ar fi ajuns să mănânce animale de companie pe care le-ar fi sacrificat. Soldații ruși de pe front s-ar fi plâns cunoscuților de lipsa alimentelor, din cauza unor probleme de logistică armată, și le-ar fi relatat la ce au fost nevoiți să apeleze pentru a se hrăni.

În ceea ce privește evoluția conflictului militar, Institutul pentru Stadiul Războiului notează că forțele ruse au continuat eforturile de a încercui Lysychansk, prin operațiuni ofentive la sud și sud-vest de acest oraș. Trupele s-au concentrat pe regrupare și îmbunătățirea pozițiilor tactice la nord de Slovyansk. Nu a fost efectuat niciun asalt terestru confirmat la nord de Harkov, însă au existat lovituri de artilerie și cu rachete de-a lungul Axei Sudice.

Urmăriți Impact.ro și pe