Kremlinul a răspuns după ce s-a spus că Vladimir Putin este mințit de consilieri. „Occidentul nu îl înţelege pe președinte”

Beatrice Dumitru 31.03.2022, 18:16
Kremlinul a răspuns după ce s-a spus că Vladimir Putin este mințit de consilieri. „Occidentul nu îl înţelege pe președinte”

Serviciile de informaţii americane şi britanice au spus că Vladimir Putin este mințit de consilierii săi cu privire la cât de prost merge invazia declansată în Ucraina și la efectele devastatoare ale sancțiunilor occidentale asupra economiei țării. Kremlinul a reacționat la acuzațiile făcute de SUA și Marea Britanie.

Reacția Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin este indus în eroare de consilierii săi, deoarece sunt prea speriați ca să-i spună cât de rău merge războiul din Ucraina, spune Casa Albă. De asemenea, informațiile oficialilor din Marea Britanie spun că trupele ruse sunt demoralizate, nu au echipamente și refuză să execute ordinele superiorilor.

Vladimir Putin este mințit și în legătură cu adevăratul impact al sancțiunilor impuse de Occident asupra economiei ruse. Kremlinul a reacționat la toate aceste acuzații și a spus că SUA nu „înțeleg total” situația din Rusia. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a precizat că nici Departamentul de Stat al SUA, nici Pentagonul nu au informații reale despre ceea ce se întâmplă cu adevărat.

Kremlinul a răspuns după ce s-a spus că Vladimir Putin este mințit de consilieri. „Occindentul nu îl înţelege pe președinte”
Vladimir Putin ar fi dezinformat de consilierii săi.

Pur şi simplu, nu înţeleg ce se întâmplă la Kremlin, nu îl înţeleg pe preşedintele Putin, nu înţeleg cum sunt luate deciziile şi nu înţeleg stilul și munca noastra. Acest lucru este îngrijorător pentru că o astfel de neînțelegere totală duce la decizii greșite care au consecințe nefaste”, a declarat Dmitri Peskov, notează BBC.

„Vladimir Putin a apreciat greșit situația”

Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kate Bedingfield, a declarat că SUA dețin informații că Vladimir Putin „s-a simțit indus în eroare de armata rusă” și că acest lucru a dus la „o tensiune permanentă între Putin și conducerea armatei sale”.

Războiul lui Putin a fost o gafă strategică care a slăbit Rusia pe termen lung și din ce în ce mai izolată pe scena mondială”, a spus Kate Bedingfield.

Și Jeremy Fleming, șeful agenției britanice de informații GCHQ, a spus că Vladimir Putin a apreciat greșit situația și este clar că a judecat greșit rezistența poporului ucrainean. Pe teren, oficialii americani și ucraineni spun că Rusia continuă să repoziționeze forțele departe de Kiev, probabil ca parte a efortului său de a se reorienta asupra regiunilor din est.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...