Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD. De ce îi acuză acum pe social-democrați

Luiza Moldovan 07.05.2020, 18:58
Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD. De ce îi acuză acum pe social-democrați

Mult-așteptata dată de 15 mai e privită ca o dată-limită pentru ridicarea restricționărilor impuse de două luni încoace. Klaus Iohannis a avut azi o ieșire publică, prima după reacția CCR de ieri, privind neconstituționalitatea amenzilor și a tăierii pensiilor speciale. Reacția a fost dură.

Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD. De ce îi acuză acum pe social-democrați

Pe scurt, discursul președintelui s-a încadrat pe ideea unei Românii sfâșiate. E România celor care au găsit de cuviință să respecte interdicțiile, care muncesc, care, unii dintre ei, au fost nevoiți să se ducă la muncă, fizic, în continuare și România unei clase politice avare, reprezentate de PSD, care-și clamează corupția înapoi:

„Criza pe care o traversăm pune la încercare tăria de caracter a societății noastre și a reprezentanților politici. Pe deoparte, sunt românii care respectă restricțiile, sunt oamenii care muncesc în continuare și sunt guvernanții. Pe de cealaltă parte, însă, îi vedem pe oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție, proastă guvernare și ineficiență. Ei, adică PSD și acoliții săi, fac ca tot efortul întregii națiuni să eșueze”.

„Restricțiile au dus la salvarea multor vieți”

Despre amenzile date în această perioadă, președintele a acceptat că, unele sunt discutabile, pot fi, evident, puse sub semnul abuzului. Dar este evident că nu toate se pot înscrie aici.

„România, la fel ca toate celelalte state ale lumii, a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au privit unii politicieni decizia CCR privind amenzile. Este încă o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni. Sancțiunile sunt discutabile, dar este clar că au fost utile”.

Președintele a adăugat că aceste restricții au dus la salvarea multor vieți, că, dacă oamenii nu ar fi stat în casă, acum morții noștri ar fi fost mult mai mulți:

„Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți. Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia Curții. Responsabilitatea fiecăruia este în continuare aceeași. Regulile și sancțiunile nu au avut și nu au alt scop decât protejarea vieții fiecăruia dintre noi. PSD-ul a lucrat în Parlament, mult și prost, toxic, așa cum ne-a obișnuit. Acest partid a scos în stradă sute de mii de români, a pus România în posturi jenante în fața partenerilor externi”, a mai spus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe