Klaus Iohannis, prezent la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei. Ce a ales să poarte Prima Doamnă la eveniment

Diana Radu 22.10.2019, 11:46
Klaus Iohannis, prezent la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei. Ce a ales să poarte Prima Doamnă la eveniment

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au luat parte la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei, care a avut loc în dimineața zilei de 22 octombrie la Tokyo. Iată cum ales să se îmbrace Prima Doamnă și ce dispute a strârnit ținuta pe care a ales-o.

Ce ținută a purtat Carmen Iohannis la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei

Japonia are de astăzi un nou împărat, Naruhito a preluat Tronul Crizantemei în prezența a peste 180 de demnitari străini, printre care s-au aflat și Klaus Iohannis și soția sa. „Jur că voi acţiona conform Constituţiei şi că îmi voi îndeplini responsabilitatea mea ca simbol al statului şi pentru unitatea oamenilor”, a spus împăratul Naruhito.

Ceremonia a durat în jur de 30 de minute și a fost însoțită și de gonguri. De asemenea, printre invitați s-au mai aflat și alte nume mari, precum: Charles, regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia.

La această ceremonie, Klaus Iohannis a optat un frac negru, iar soția lui, Carmen Iohannis, a ales o rochie lungă, de culoare albastră. Prima doamnă a României a stat alături de soțul ei și a urmărit evenimentul cu mare atenție.

Carmen Iohannis a purtat o ținută impecabilă la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei. Sursa: digi24
Carmen Iohannis a purtat o ținută impecabilă la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei. Sursa: digi24

Având în vedere că ținutele purtate de Prima Doamnă a României a stârnit de multe ori bârfe și controverse pe rețelele se socializare, Carmen Iohannis pune mare preț pe aspectul său impecabil, mai ales în ceea ce privește ținuta.

De asemenea, Klaus Iohannis și soția sa vor participa și la un banchet imperial care va fi organizat în cinstea noului împărat al Japoniei. Șeful statului român se află în perioada 21-22 octombrie la Tokyo, cu ocazia participării la ceremonia de întronare a Majestății Sale Împăratul Naruhito al Japoniei, precizează Administrația Prezidențială într-un comunicat.

„În marja participării la acest eveniment, Președintele României va avea o serie de întrevederi bilaterale, detalii despre acestea urmând să fie comunicate ulterior”, precizează sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe