Klaus Iohannis nu vrea restricții noi în România din cauza tulpinii Delta. Îndemnul președintelui către români

Badea Violeta 09.07.2021, 10:51
Klaus Iohannis nu vrea restricții noi în România din cauza tulpinii Delta. Îndemnul președintelui către români

Klaus Iohannis nu vrea restricții noi în România din cauza tulpinii Delta. Șeful statului a vorbit vineri, 9 iulie, despre creșterea numărului de infectări cu tulpina indiană. Iată îndemnul președintelui către români!

Klaus Iohannis nu vrea restricții noi în România din cauza tulpinii Delta

Ultimele statistici arată că tulpina Delta sau tulpina indiană se extinde cu repeziciune în diferite state și în România. Vorbim de o variantă extrem de contagioasă, iar autoritățile au raportat tot mai multe cazuri apărute în ultima perioadă. Cifrele au început să crească simțitor și s-au produs primele decese.

Astăzi, 9 iulie, Klaus Iohannis a vorbit despre această situație îngrijorătoare, dar a precizat că nu sunt necesare măsuri restrictive momentan. Pe de altă parte, șeful statului a amintit de importanța vaccinului și îi îndeamnă pe români să se imunizeze pentru a evita agravarea situației.

„Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie.

Repet: ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei stau în vaccinare.

La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul e disponibil fără programare, fără birocrație, recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital. Atât de simplu e.”, a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis nu vrea restrictii noi in Romania din cauza tulpinii Delta
Klaus Iohannis nu vrea restrictii noi in Romania din cauza tulpinii Delta

Îndemnul președintelui către români

Din păcate, România se apropie de 60 de cazuri de infectare cu tulpina Delta. Klaus Iohannis a făcut un apel către români la vaccinare anti-covid. Aceasta este singura modalitate de a scăpa de restricții și de a evita un posibil val 4 al pandemiei.

Până în prezent, în țara noastră, au fost înregistrate nu mai puțin de 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în nouă județe din România. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. Din păcate, tulpina indiană a provocatîncă două decese în țara noastră.

Vorbim de doi bărbați. Unul din Bacău, în vârstă de 35 de ani și celălalt era în vârstă de 62 de ani. În total, tulpina Delta a produs trei decese în România. Primul s-a produs pe data de 24 iunie. Șeful DSU Raed Arafat este de părere că  vaccinarea este singura soluție pentru a evita un impact grav al îmbolnăvirilor.

Acesta a mai declarat că nimeni nu poate garanta care va fi evoluția în următoarea perioadă, dar e posibil să aibă loc o creştere ca până acum şi depinde de noi şi de respectarea regulilor minime. Joi, 8 iulie, Guvernul a aprobat o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...