Klaus Iohannis, noi declarații de presă după ședința de la Cotroceni. Mesajul președintelui privind Noaptea de Înviere

Raluca Juncu 15.04.2020, 12:15
Klaus Iohannis, noi declarații de presă după ședința de la Cotroceni. Mesajul președintelui privind Noaptea de Înviere

Klaus Iohannis va face noi declarații de presă miercuri, în contextul prelungirii stării de urgență, anunțate de ieri.
Președintele României se va întruni, de urgență, cu premierul şi miniştrii Marcel Vela, Vasile Cîţu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru şi secretarul de stat Raed Arafat.

Declarațiile Președintelui, în contextul protocolului BOR-MAI

Discursul lui Klaus Iohannis de miercuri vin pe fondul unor anunțuri lansate marți seară de către Ministrul de Interne, Marcel Vela, referitoare la protocolul încheiat între Biserica Ortodoxă Română (BOR) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul de Interne a anunţat ieri că distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română. Potrivit unor informații vehiculate în mass media, acest protocol ar pute fi anulat, pe fondul faptului că mai mulți reprezentanți ai MAI contestă decizia.

Discursul Președintelui

„Din păcate nu avem niciun motiv pe de relaxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate. Avem, de ieri, până azi, 20 de persoane care au murit, avem, de ieri până azi peste 40 de persoane în plus, infectate cu coronavirus. Deci nici vorba de relaxare.

Să fie foarte clar, ce am spus ieri și poate nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este >

Este regretabil să observăm că de multe ori, cele mai bune intenții creează, de fapt, mai multe complicații. Vorbim despre un așa numit acord între BOR și MAI. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul! Explicațiile care au fost date au fost prea optimiste.

În cadrul acestei ședințe care urmează să aibă loc, voi solicita să revină asupra acestui acord. Acest acord trebuie să includă regulile de stat acasă și de respectat toate ordonanțele militare.

Va spun același lucru pe care îl spun și medicii și experții și același lucru pe care îl spune și Orgnizația Mondială a Sănătății. Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a transmis miercuri, Președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe