Klaus Iohannis, mesaj încurajator de Ziua Românilor de pretutindeni. ”Țara noastră intră într-un proces amplu de reforme”

Nicu Stan, Alexandra Chiric 30.05.2021, 22:38
Klaus Iohannis, mesaj încurajator de Ziua Românilor de pretutindeni. ”Țara noastră intră într-un proces amplu de reforme”

Klaus Iohannis, mesaj încurajator de Ziua Românilor de pretutindeni. ”Țara noastră intră într-un proces amplu de reforme”. Vedeți mai jos ce le-a transmis președintele României românilor din străinătate.

Klaus Iohannis, mesaj pentru diaspora de Ziua Românilor de pretutindeni. ”Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă”

Klaus Iohannis a transmis un mesaj încurajator de Ziua Românilor de pretutindeni. Ce le spune președintele României românilor din străinătate.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a afirmt duminică într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, că este nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru clădirea unei Românii prospere, unde cei plecaţi în străinătate să se întoarcă cu ”cu bucurie”.

Ziua romanilor de pretutindeni se sarbatoreste pe 31 mai
Ziua romanilor de pretutindeni se sarbatoreste pe 31 mai

Klaus Iohannis, mulțumit de resposabilitatea românilor

”Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie.

Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămaşi în ţară”, spune preşedintele Klaus Iohannis.

Ce a spus președintele de pandemie

Președintele aminteşte de momentele dificile prin care au trecut, în perioada pandemiei de coronavirus, românii din străinătate şi rudele lor de acasă.

”În timpul gravei perioade pandemice, mulţi români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în ţara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă. Multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi”, susţine Klaus Iohannis.

Cum se va dezvolta România

Astfel, preşedintele României le transmite celor plecaţi din ţară că, beneficiind de fonduri europene, țara noastră se va dezvolta prin ”talentul şi competenţa tuturor românilor”.

”Depăşirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post-pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiţii masive în toate domeniile, ţara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare şi reforme. Avem nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru a clădi împreună o ţară prosperă, care oferă oportunităţi şi şanse reale tuturor, o ţară în care concetăţenii noştri plecaţi peste graniţe să revină cu bucurie”, afirmă Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI