Klaus Iohannis, lovitură dură pentru revoluționarii din 1989. A decis retragerea titlului de Luptător cu rol determinant

Stan Filon 01.08.2022, 13:39
Klaus Iohannis, lovitură dură pentru revoluționarii din 1989. A decis retragerea titlului de Luptător cu rol determinant

Decizie ciudată la Cotroceni, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” pentru 18 persoane, informează Administraţia Prezidenţială. Culmea este faptul că tot președintele Klaus Iohannis le acorda acestora titlul respectiv, în luna decembrie 2019.

Klaus Iohannis, lovitură dură pentru revoluționarii din 1989

Așadar, fără prea multe explicații oferite românilor, președintele Klaus Iohannis a decis retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” pentru un număr de 18 persoane.

Astfel, au rămas fără titlul de „Luptător cu Rol Determinant în Revoluția din 1989” următoarele persoane: Vasile Bledea, Valentina Florentina Manta, Dumitru Petre, Elena Joiţoiu, Stelian Podărescu, Ioan Dorin Petrui, Ghiorghi Tănasă, Vasile Lăcătuş, Mircea Ştefan, Constantin Drăgoiu, Alexandru Man, Carnig Manuchian, Traian Dumbrăveanu, Vasile Mihai Ştefan Manţa, Aurora Samson, Dumitru Spirea, Constantin Oprişan, Vasile Vlad.

Klaus Iohannis, lovitura dura pentru revolutionarii din 1989
Klaus Iohannis, lovitura dura pentru revolutionarii din 1989

Iohannis a dat, Iohannis a luat

În schimb, şeful statului a conferit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” Gabrielei-Olimpia Moldovan, mai indică sursa citată.

Potrivit ziuaconstanta.ro, cel care le-a ofert titlul respectiv celor 18 persoane a fost tot președintele Klaus Iohannis. Șeful statului le-a acordat distincția respectivă persoanelor respective în luna decembrie 2019, la împlinirea a 30 deani de la Revoluția din 1989.

Urmăriți Impact.ro și pe